CIT Monca: Pol-pozicije Pelinenu i Beteri

Aku Pelinen u “hondi sivik” i Enriko Betera u “seat leonu TCR” osvojili su pol-pozicije za sutrašnju prvu, odnosno drugu trku CIT finala na Nacionalnom autodromu Monca.

Finski vozač je u Q1 rundi kvalifikacija samo produžio primat sa današnjih treninga. Krug od 2:01.267 – najbrži viđen u toku celog vikenda, prosek 172 km/h – doneo mu je pol-poziciju za prvu nedelju trku.

Do njega će sutra pre podne startovati Enriko Betera u “seatu”, koji je u Q1 za Pelinenom kasnio 0.582 sekunde.

Mesta u drugom startnom redu za trku 1 obezbedili su tandem Dal’Antonija-Pičin u “seatu” (+3.212) i Andrea Bači u “đulijeti QV” – sa vremenom 2:06.163 apsolutno četvrti, a najbrži u TCT klasi.

Ukupno petu poziciju zauzeo je Roberto Kolčago, TCR prvak Italije na gostovanju u TCS, najslabijoj klasi serije. Sa skoro serijskim “sivikom”, Kolčago je izvezao krug od 2:06.446.

Aktuelni TCS šampion Alberto Basi vlasnik je osmog vremena (2:08.241), što mu u nedelju ujutro garantuje četvrti startni red. Jednu poziciju iza njega krenuće novinari Pirovano i Bakani u egzotičnom “sitroenu C3 maks” (najbrži krug 2:09.537), još uoči Imole prekomandovanom u TCT klasu.

Sedamdesetogodišnji Đani Đudiči je svoju voljenu “alfu” dovezao do 14. pozicije, a “subaru” Luiđija Ferare u Q1 rundi nije izlazio iz garaže zbog problema s motorom.

classification_qualifying_1-1

Drugi segment kvalifikacija odredio je startne pozicije za nedeljnu trku 2. Najbrži je ovog puta bio Betera, zahvaljujući krugu od 2:01.305 (171.9 km/h), postignutom u završnici 15-minutne sesije. Bivši vozač Megan trofeja, Italijan je za 0.113 sekundi nadmašio Pelinena, kome je drugo mesto u Q2 rundi bilo i prvi poraz ovog vikenda u Monci.

Iako je na osnovu dosadašnjih vremena, kao i činjenice da Kolčago nastupa u TCS klasi, a da Alberto Viberti ni ne učestvuje na završnom CIT vikendu, moglo da se zaključi da Pelinen neće imati pravog rivala u Monci, Betera je pokazao da to ne mora biti slučaj.

Treću poziciju, uz zaostatak od 2.943 sekunde zauzeo je dvojac Dal’Antonija-Pičin u “seatu” #7.

Peto mesto apsolutno, a prvo u TCT klasi obezbedio je Bači u “đulijeti QV”, rezultatom 2:05.649.

U TCS kategoriji, Basi je prvi put ove subote bio brži od Kolčaga, gosta u klasi i svog novog suparnika. Razlika između njih iznosila je tek 4 stotinke. Kolčago je u Q2 bio čak 2,3 sekunde sporiji nego u Q1, a za toliki gubitak vremena odgovorni su problemi sa elektronikom automobila. U sutrašnjoj trci 2, aktuelni TCS i TCR šampioni startovaće iz četvrtog reda, Basi u “seatu” kao sedmi, a Kolčago u “hondi” kao osmi.

Veteran Đudiči popravio je vreme i uznapredovao je u poretku u odnosu na Q1 rundu, istina u konkurenciji manjoj za tri automobila. On je zabeležio 12. rezultat druge sesije (2:12.086), što mu u rešetki za nedelju po podne obezbeđuje spoljnu stranu šestog startnog reda.

Zbog već pomenutog kvara motora Luiđi Ferara i “subaru” nisu prešli nijedan krug ni u drugoj rundi kvalifikacija, pa su ostali nerangirani, a mehaničarima tima Top ran ostaje dužnost da auto preko noći osposobe za sutrašnja takmičenja. Ista sudbina, ali zbog nevolja sa strujom, u Q2 je snašla i “sitroen C3” novinarske posade Pirovano-Bakani, dok je “đulijetu” Andree Moske u boksu zadržala elektronika.

Trke poslednje CIT runde u 2016. trajaće 25 minuta + 1 krug, prva počinje u 10:50, druga u 14.30, i obe se mogu gledati putem strima na sajtu www.acisportitalia.it.

classification_qualifying_2-1