Pelinen na vrhu i na treningu 2, “subaruu” četvrto vreme

Gostujući za volanom “honde sivik TCR” na CIT finalu u Monci, Aku Pelinen bio je najbrži i na drugom subotnjem treningu, poslednjoj pretkvalifikacionoj probi.

Finac se ubrzao u odnosu na prvi trening i na ranoj popodnevnoj sesiji zaustavio je štopericu na 2:01.285 (prosek 171,9 km/h), ali je napredovao i njegov prvi pratilac. To je ponovo bio Enriko Betera u “seatu TCR”, koji je ovog puta zaostajao samo dve desetinke.

Da plasman prve trojke izgleda isti kao na jutrošnjoj probi, pobrinuo se dvojac Dal’Antonija-Pičin u “seat leonu DSG”, uz kašnjenje od 1,4 sekunde za Pelinenom.

Pošto je pauzirao na treningu 1, Luiđi Ferara je učestvovao na drugoj probi i na debiju Top ranovog “subarua” u šampionatu Italije zabeležio je četvrto vreme sesije (2:03.380), dve sekunde lošije od najbržeg.

TCR šampion Kolčago je, potpuno očekivano, ponovo bio daleko najbrži od svih vozača u TCS klasi, rezervisanoj za praktično produkcijske automobile. Pilot “honde” je u ukupnom poretku klasifikovan kao peti, zahvaljujući krugu od 2:06.584.

Kolčagov ovog vikenda najbliži rival, TCS prvak Basi, dovezao je svoj “seat” karavan do 11. pozicije, uz kašnjenje od gotovo 3,5 sekunde za 48-godišnjim trkačem iz Sarona.

Najbolje rangirani pilot TCT klase bio je Andrea Moska u “alfa romeo đulijeti QV”, apsolutno šestoplasirani, uz krug od 2:06.771.

Na drugom treningu učestvovalo je 15 automobila, a sesiju je preskočio 70-godišnji Đani Đudiči i njegova TCT “đulijeta” ostala je parkirana u boksu.

Kvalifikacije za trke 13 i 14 turing prvenstva Italije voze se od 16:20 sati.

libere_2_03_classification_free_practice_2