Beliki i Fulin voze “đulijete” u Makauu

Italijan Andrea Beliki odmeniće Mikelu Čeruti na poslednjoj rundi TCR internacionalne serije u Makauu.

Bivši formula, GT i LMP1 trkač tako će se vratiti u šampionat iz kog je odsustvovao još od inauguralnog vikenda u Bahreinu.

Čerutijeva se zbog zdravstvenih problema od Sočija nadalje nije trkala u “alfa romeo đulijeti” i preskočila je Buriram, Singapur i Sepang. Drugi kokpit ekipe Romeo Feraris upražnjen je od Tajlanda, odnosno prelaska serije iz Evrope u Aziju.

Beliki je sada odabran da pomogne u razvoju Ferarisove “đulijete” i na ulicama Makaua će se kao pilot italijanske ekipe pridružiti već standardnom Petru Fulinu.

Saturday Qualifing, Andrea Belicchi (ITA) SEAT León, Target Competition

Četrdesetogodišnji veteran iz Parme prošle godine je izvezao 9 od 11 rundi TCR Internacionalne serije u “seat leon rejseru” tima Target kompetišen. Iako u nekompletnom takmičarskom programu, završio je kao šesti u generalnom, uz pobedu u Šangaju i druga mesta na Red bul ringu i u Makauu.

Sezonu 2016. započeo je u “opel astri”, a potom je Opel zaustavio projekat zbog nekonkurentnosti automobila. U julu je sa Targetom nastupio u TCR Nemačka, vozeći “hondu sivik” na Red Bul ringu, gde je osvojio drugo mesto u trci 1.

Beliki će u Makauu voziti sa startnim brojem 23, dok će Fulin nastupiti sa tradicionalnim #22.