D’Aste prezadovoljan rezultatima na Buriramu

Da sreću mogu činiti i relativno male stvari, potvrđuje Stefano D’Aste, koji je na WTCC rundi na Buriramu osvojio dva osma mesta u apsolutnom poretku, kao i jedno drugo i jedno treće u Jokohama trofej kategoriji.

Trkač iz Đenove ove godine je imao i bodovno uspešniji vikend kada je generalni plasman u pitanju, dok je dva podijuma u konkurenciji privatnika zabeležio još u Marakešu.

„Na prvom treningu postigao sam 12. vreme i bio sam drugi najbrži vozač „ševroleta“, dok na drugom treningu nismo koristili nove gume i zato smo završili na 16. mestu. Auto je bio veoma konkurentan i konačno smo razumeli kako da iz njega izvučemo sav potencijal“, pohvalio se D’Aste.

Kvalifikacije su predstavljale podbačaj u odnosu na očekivanja, a Italijan je objasnio i zbog čega: „Čudan problem s turbopunjačem nije nam dozvolio da izvezemo brzi krug. To je šteta, pošto su balans i set-ap bili izvrsni, zahvaljujući odličnom radu cele ekipe.“

44185 825379Osuđen na start s pozicija 17 i 16, D’Aste je u obema trkama imao sreće da izbegne karambole koji su, kada je o prvoj vožnji reč, gotovo prepolovili spisak takmičara. Iskoristivši raščišćen teren pred sobom, Stefano se lako doveo do zone poena, čak kao najbolje rangirani vozač „ševrolet RML kruza“ u trci 1.

„U trci 1 postigli smo divno osmo mesto apsolutno, a drugo među nezavisnima. Borio sam se sa Robom Hafom i silno sam se zabavio. U trci 2, osvojio sam još jedan podijum u Jokohama trofeju, i novu osmu poziciju apsolutno (posle diskvalifikacije Monteira – prim.). I šteta je što je trka zbog mraka prekinuta dva kruga pre kraja“, zaključio je vozač Minih motorsporta.

U generalnom plasmanu Svetskog turing šampionata D’Aste zauzima 14. mesto, dok je u Jokohama trofeju peti.