Da li će Van Gisbergenov niz biti prekinut u Tasmaniji?

Mark Horsburgh / Red Bull Content Pool

Tasmanija supersprint je treća od dvanaest planiranih rundi Australijskog šampionata superautomobila 2021.

Domaćin vikenda je trkalište Simons plejns, na kojoj će 24 takmičara voziti sezonske trke 6, 7 i 8. One su zbog pandemije odložene za nedelju dana u odnosu na originalno predviđeni datum.

Nezavisno od tehničke specifikacije, turing prvenstvo Australije na ovu stazu dolazi još od šezdesetih godina prošlog veka, a krug od 2,41 kilometra čini je najkraćom na kalendaru takmičenja.

Lider šampionata je Šejn van Gisbergen, osvajač svih pet ovogodišnjih trka (dve na Maunt Panorami, tri na Sendaunu). Doda li se tome i njegova pobeda na Bathurstu 1000, finalnoj rundi šampionata 2020, pilot Tripl ejt “holdena” ima niz od šest uzastopnih trijumfa.

Ove subote, on može postati tek treći vozač u istoriji Superautomobila koji bi osvojio više od šest trka uzastopno. Trenutno se takvim bilansom mogu pohvaliti samo njegove timske kolege Krejg Launds Džejmi Vinkap, sa po sedam vezanih pobeda.

Naravno, tri Šejnove pobede na Sendaunu imaju karakter posebnog podviga, jer ih je postigao oporavljajući se od preloma ključne kosti i tri rebra zadobijenih u jednom mauntinbajk udesu.

Van Gisbergenov Tripl ejt tim ima izuzetan skor na tasmanijskoj stazi i diči se brojem od 11 pobeda u poslednjih 14 tamo održanih sprint vožnji.

Ipak, svaki niz jednom mora da se završi, pa su pitanja hoće li se to desiti ovog vikenda i ko će biti “novo lice” na vrhu podijuma u 2021.

Tom statusu se izvesno nadaju vozači “ford mustanga”, Tikfordov Kam Voters i DJR puleni Anton De Paskvale i Vil Dejvison. Posle dominacije “Plavog ovala” u prethodnim sezonama, čuđenje izaziva podatak da “ford” u Superautomobilima nije trijumfovao duže od 200 dana.

Simons plejns karakterišu dva dugačka pravca, izuzetno jaka kočenja i jedinstvena ukosnica izvedena pod nagibom. Rekord kruga u vremenu 51:23 drži Mark Vinterbotom, i to od 2019. godine.

Akcija počinje u subotu, parom polučasovnih treninga. Za isti dan su zakazane prve kvalifikacije i trka 1, trajanja 46 krugova (111 kilometara).

Subotnje kvalifikacije biće održane u tri dela, po formatu koji ranije nije primenjivan. Takmičari će za početak biti podeljeni u dve grupe od po 12; za timove s dva automobila to će značiti da će im vozači obavezno biti u različitim grupama.

Posle pet minuta vožnje, prolaz dalje obezbediće 16 najbržih u apsolutnom poretku, dok ostali bivaju razvrstani na pozicije od 17. do 24. Q2 runda trajaće 10 minuta i eliminiše najsporiju šestoricu. Deset najboljih vade vizu za završnu, takođe 10-minutnu Q3 fazu.

U nedelju vozače očekuju dve ture kvalifikacija, sa istim sastavom grupa kao u subotu. Svaka grupa imaće po 8 minuta za postizanje brzih krugova i takav režim biće korišćen za definisanje startne rešetke trka 2 i 3. Očekuje se da će u ovakvom sistemu meteorološki, kao i uslovi na stazi imati veliki uticaj na startni raspored u Tasmaniji.

I nedeljne trke traju po 46 krugova, a svaki od tri sprinta uključuje obaveznu zamenu guma.

Van Gisbergen na treću rundu Superautomobila stiže s ozbiljnih 150 bodova više od Vinkapa. Treće mesto uz deficit od 163 boda u generalnom zauzima Čaz Mostert, takođe u “holdenu”, a četvrtoplasirani Voters zaostaje 173 poena i najbolje je rangirani vozač “mustanga”.

Shodno činjenici da pobeda na svakoj od tri trke donosi 100 bodova i da se najbrži krugovi u njima boduju sa po 5, ovaj takmičarski vikend može da ponudi najviše 315 poena.