Pekarž slavio na Hungaroringu ispred Makeša i Vesnića

Češki automobilista Tomaš Pekarž u “kupri” pobednik je prve trke TCR Istočna Evropa, vožene na Hungaroringu.

On je krenuo sa pol-pozicije, ispred Milovana Vesnića i Mihala Makeša, ali je njegov start bio prilično loš. Zahvaljujući kontaktu između Vesnića i Makeša na prvoj krivini, Pekarž se održao u vođstvu, koje niko nije ugrozio tokom cele distance.

Vesnić je skoro izleteo sa staze i pao na šestu poziciju, Makeš je iz tog duela izašao kao treći, iza Stolarčika, dok su se ispred srpskog trkača našli i Germandi i Štajbel.

Makeš je, ponovo oštrim manevrom, pretekao Stolarčika, ali nije uspeo da sustigne Pekarža.

Vesnić se brzo konsolidovao posle incidenta i već u drugom krugu izbio je na peto mesto, posle preticanja na prvoj krivini, a nakon toga je sustigao i Germandija.

Iako je Italijan, koji vozi Vesnićevu staru “kupru”, pravio mnogo grešaka, naš as se dobro naradio kako bi ga prošao, što se i dogodilo, opet na prvoj krivini, u četvrtom krugu.

Vesnić je pred sobom imao čistu stazu, jer je sledeća njegova meta bio Stolarčik, udaljen nešto više od pet sekundi. Srbinu su bila potrebna tri kruga da nadoknadi izgubljeno i sustigne Poljaka u “audiju”, a pretekao ga je sjajnim manevrom na šikani i tako obezbedio poslednji stepenik podijuma.

U finišu trke, na četvrtom mestu su se smenjivali Germandi i Štajbel, a njihov duel je iskoristio Žepecki, koji je prošao Štajbela za šestu poziciju. Germandi je u poslednjih nekoliko krivina iskoristio splet grešaka Stolarčika i probio se na četvrto mesto, na kojem je trku i završio.

Petr Fulin Mlađi prošao je kroz cilj osmi, ispred Karola Vitkea i Petra Čižeka, koji je, takođe na samom kraju trke pretekao Žarka Knega. Debitant u seriji Sanel Ćehić završio je trku kao dvanaesti, a poslednji je bio Radim Adamek.

Druga trka je na programu od 14.05 uz prenost na Jutjub kanalu Kreator TV.