Dalgren prvi potvrđeni vozač za STCC 2019, vozi purpurnu “kupru” PWR rejsinga

PWR rejsing prvi je tim koji je potvrdio učešće u Skandinavskom turing prvenstvu (STCC) za 2019. godinu.

Potpuno očekivana je i odluka da će za njih voziti Robert Dalgren, šampion iz 2017, koji se i prošle godine borio za naslov, ali je ipak završio drugi.

Za raziku od 2018, kad je njegov automobil bio siv, 2019. će “kupra” biti intenzivno purpurna, zbog novog sponzora Šelefteo Krafta.

Ova kompanija bavi se obnovljivim izvorima energije, posluje u Švedskoj i Finskoj i u budućnosti će biti ključni partner razvoja PWR automobila na električni pogon.

PWR je minule sezone učestvovao sa četiri “kupre”, a vozačka postavu su, osim Dalgrena, činili Danijel Heglef, Filip Morin i Mikela Olin-Kotulinski. Jedina dama u STCC je nedavno izjavila da se nada da će i 2019. biti deo PWR programa, ali dosad je potvrđen samo Dalgren.

“Veoma sam ponosan što ekipa ima poverenja u mene i radujem se svemu što možemo zajedno da postignemo, i kratkoročno i dugoročno”, rekao je Šveđanin.

“Cilj nam je, naravno, pobeđivanje, ali nam je jednako važan i održivi razvoj. Auto-sport je oduvek bio lider i testiranju automobila i uveren sam da će naša saradnja sa Šelefteo Kraftom biti važan faktor takvog razvoja”.

“Svako ko se trka želi da bude najbolji, tako je sa automobilistima, ali i sa ostalim sportistima”, rekao je vlasnik i direktor tima Danijel Heglef. “Mi idemo ka budućnosti sa istim ciljevima, ali i sa idejom da kreiramo održivije društvo. Radujemo se što imamo tako moćnu kompaniju za partnera, koja se bavi 100 odsto obnovljivim izvorima energije”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*