I Danac Jens Reno Meler nišani TCR Trofej Evropa

Danski trkač Jens Reno Meler jedan je od zasad trojice pilota koji su najavili svoje učešće na evropskim rundama TCR Internacionalne serije, kako bi u oktobru mesecu stekli pravo nastupa u TCR Trofeju Evropa na Međunarodnom autodromu Adrija.

Melerovi rivali u tom poduhvatu zasad su Mikica Vesnić i Stijan Paulsen, koji planiraju slične takmičarske programe.

Četrdesetšestogodišnji Danac je u periodu od 2002. do 2010. bio redovan učesnik nacionalnog turing prvenstva svoje zemlje, u dva navrata je vozio ETC kup a sporadično se bavio i trkama izdržljivosti i monomaraka serijama. Nekoliko sezona proveo je za volanom “honde akord” JAS motorsporta, uspostavivši dobar klijentski odnos sa italijanskim tjunerom.

Zato će Meler kampanju 2017. izvesti za volanom JAS-ove “honde sivik TCR”.

“Uzbuđen sam što se posle petogodišnje pauze vraćam trkanju i raduje me što ću ponovo sarađivati sa JAS motorsportom, koji je izradio vrlo konkurentan automobil. Nova TCR kategorija je privatnicima vrlo privlačna, ima mnogo vrlo brzih vozača i pruža trkanje vrhunske klase.”

“Očekujem da ću se namučiti u prvom delu sezone, ali ću se žestoko truditi da se tokom godine nađem na pravom mestu u startnoj rešetki. Evropsko finale na Adriji je mesto na kojem moramo da pokažemo sav naš potencijal, a za iduću godinu ćemo videti. Takođe sam veoma ponosan što sam uspeo da okupim sve članove ekipe koji su sa mnom radili do 2010. godine”, kazao je Meler, koji je u utorak i sredu na Spa Frankoršampu izvezao prve testove u “siviku TCR”.