Danlop u Ženevi predstavio četiri trkačka pneumatika za BTCC

Danlop je na Međunarodnom auto-salonu u Ženevi predstavio seriju najnovijih pneumatika namenjenih Britanskom prvenstvu turing automobila. Prikazani pneumatici nude vozačima izbor mešavine i unose nov strateški element u tradicionalno oštre borbe na BTCC sceni.

Liferant BTCC pneumatika od 2003, Danlop je od 2013. na zahtev organizatora šampionata uveo i opcionu – mekšu – gumu, kako bi takmičenje obogatio dodatnom varijablom i sprint trkanju dao novu dimenziju.

SP Racing Soft Compound_SportMaxx_245-650R18_view2_Name on top_LR SP Racing Medium Compound_Blk on Y_245-650R18_view1_Dunlop on top_LRDanašnji izbor za BTCC uključuje tri pneumatika za suvu pistu: „danlop sport maks soft“ (meki – fotografija gore levo), „danlop sport maks medijum“ (srednje tvrdoće – gore desno) i „danlop sport maks hard“ (tvrd – dole levo), pri čemu je ovaj poslednji posebno namenjen za ekstremno velike brzine na stazi Trakston. U gamu je uključen i trkački pneumatik „danlop sport blurespons“ (fotografija dole desno), namenjen kišnim uslovima.
Racing Hard Compound_Dunlop SP Racing_Wet Tire BlueResponse BlueResponse_245-650R18_view2_3-4 Name on top_LR
Pri projektovanju svih pneumatika cilj je bio da se oni dobro ponašaju tokom cele trkačke distance, ali svaki od njih postiže maksimalne performanse pri specifičnoj temperaturi asfalta i uslovima na stazi.

Konstrukcija pneumatika u BTCC gami zasnovana je na saznanjima stečenim u GT trkačkom programu Danlopa i mešavinama i tehnologijama već korišćenim u LMP2 kampanji. Gume izložene u Ženevi ističu se poboljšanjima u koja spada i konstrukcija sa boljim odzivom. Ona je očuvala izdržljivost, ali vozaču daje bolje povratne informacije, naročito pri snažnim kočenjima i u sekcijama krivina koje zahtevaju brze promene pravca. Vozač dobija tačan osećaj naročito u fazi skretanja u brze krivine.

Infiniti-03
U Britanskom prvenstvu turing automobila zastupljeni su BMW, Honda, Mercedes, Ford, VW, Audi, MG i Tojota, a od sezone 2015. serija će moći da se pohvali dolaskom Infinitija, koji je ovaj šampionat odabrao da pospeši svoj evropski rast.