Davidovski posle debija u WTCR: Bilo je teško, ali je bilo i zadovoljstvo

Makedonski automobilista Viktor Davidovski debitovao je u Svetskom kupu turing automobila prošlog vikenda u Bahreinu.

On je, zajedno sa timskom kolegom Frankom Đirolamijem, sa kojim se takmičio u TCR Evropa, dobio priliku da se okuša u WTCR na dva poslednja vikenda sezone.

Davidovski je prvu trku završio na 10. mestu, dok je u drugoj imao problem sa pumpom za gorivo i morao je da odustane.

Makedonac se da osvrnuo na vikend na stazi Sakir i za Derbi.mk ispričao koliko mu znači što se trkao sa nekim od najboljih turing trkača današnjice.

“Velika je čast voziti se pored svetskih i evropskih prvaka, a ja sam se potrudio da dam sve od sebe. To su profesionalni vozači koji imaju fabričku podršku i godišnje pređu hiljade kilometara na testovima i trkama. Propustio sam prvi trening zbog kvara na autu, kad je trebalo da se upoznam sa stazom, ali to je trkanje. Tehnički problemi su dodatno zakomplikovali finiš druge trke. U svakom slučaju, zahvalan sam ekipi Komtuju rejsing i Audiju koji su mi omogućili da budem u Bahreinu. BIlo je teško, ali je bilo i zadovoljstvo”, priča Davidovski i dodaje da je niz kompleksnih činilaca doprineo poteškoćama sa kojim se susreo.

“Bilo bi preopširno da pričam o svim detaljima. Franko i ja smo imali dodatnu težinu jer smo bili vajldkard vozači. Naši “audiji” nemaju sva unapređenja motora i menjača kao WTCR automobili, ali smo i pored toga bili samo sekundu iza Bertona i Benanija. Delom zbog opreme, delom zbog nepoznavanja staze, kad se podvuče crta nema razloga za paniku, već za skromno zadovoljstvo”.

On je prokomentarisao i drugi vikend koji će provesti u WTCR padoku, u Saudijskoj Arabiji na stazi Džeda.

“Sakir je sličan Aragonu, a tamo smo bili dobri, mada je na stazi bilo dosta peska i bilo je problema sa prianjanjem. U Džedi ne očekujem problem s peskom, a ja ću imati više kilometara sa novim gumama koje imaju drugačije karakteristike. Džeda je kraća, vozi se na ulicama, liči na Norisring gde smo takođe bili dobri. To nam daje za pravo da budemo optimisti. Nadam se i stabilnim vremenskim uslovima i da neće biti tehničkih problema, jer se tako smanjuje nervoza i povećava užitak”, završio je Davidovski.