Demustije napustio WTCC, ove godine kombinuje relikros, GT i TCR

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Bivši vozač Sebastijan Leb rejsinga Gregoar Demustije izgleda da je završio svoju besplodnu dvogodišnju avanturu u Svetskom turing šampionatu.

Francuz je najavljen kao jedan od pilota DA rejsinga u FIA Svetskom relikros prvenstvu 2017, u kom će u “pežou 208 WRX” startovati na pet rundi sezone: u Španiji, Portugalu, Belgiji, Kanadi i Južnoj Africi.

Demustije je u karijeri skupio pozamašno iskustvo na kružnim stazama, učestvujući u FIA GT1 svetskom šampionatu, Blanpan endurans seriji, najzad i u WTCC-u.

Krug i dalje zauzima važno mesto u planovima 26-godišnjeg pilota, jer on ove godine namerava da se takmiči i u francuskim i evropskim GT4 trkama, kao i u TCR Internacionalnoj seriji. O ovim programima nije objavljeno više detalja izuzev toga da će “imati 16 rundi”, ali je opet nejasno da li u taj broj spadaju i TCR startovi, ili se odnosi samo na GT nastupe.

Kako god bilo, Demustijeu će učešće na prvoj ovosezonskoj WRX rundi u Barseloni biti prvo takmičarsko WRX iskustvo.

“Bilo je nemoguće odoleti zovu relikrosa”, priča francuski takmičar. “Gledao sam WRX uživo, startovi su veoma impresivni, trke fizički vrlo zahtevne. Podsećaju me na moja iskustva iz Andros trofeja. Ulazeći u Svetsko relikros prvenstvo, ja stupam u novi univerzum i sve tek moram da otkrijem. Počev od takmičarskog formata s kvalifikacionim trkama, preko sistema eliminacije za završne faze vikenda i, naravno, džoker kruga – sve se to mnogo razlikuje od onoga na šta sam navikao, ali mislim da je format veoma zanimljiv.”

Foto: FIAWorldRallycross.com

Gregoar u karijeri ipak nema samo startove na asfaltnim podlogama: takmičenja na ledu u Andros trofeju dala su mu nagoveštaj onoga što s čim će se suočiti u novoj disciplini.

“Andros trofej omogućio mi je da steknem predstavu o promenama u prianjanju i to će mi biti od koristi i pomoći će da se adaptiram na rastresite podloge u relikrosu, koje su mi potpuno nove.”

Sada je moguće svesti i Demustijeov WTCC bilans: u Svetskom turing prvenstvu debitovao je 2015. vozeći “ševi RML kruz” Kraft-Bambu rejsinga. Sezonu potom, promenio je i ekipu i automobil i takmičio se u “sitroenu” ekipe Sebastijana Leba, gde je delovao još neubedljivije. U svoje dve WTCC godine, Gregoar je sedam puta stigao do poena u apsolutnom poretku, a najveći domašaj mu je sedmo mesto na haotičnoj uvodnoj trci na Hungaroringu 2016.

U apsolutnom plasmanu, WTCC sezone je završavao kao 20. i 16, dok je među privatnicima bio takođe nezavidno nisko rangiran: sedmi u 2015. i šesti u 2016.