DG sport planira WTCR nastup s “pežoima 308”

Belgijski DG sport planira učešće u novoosnovanom Svetskom kupu turing automobila (WTCR), a u takmičenje bi stupio naoružan novom tehnikom, parom “pežoa 308 TCR”.

Ekipa još nije u prilici da definitivno potvrdi WTCR nastup, a razlog je veći budžet koji nova serija iziskuje u odnosu na TCR Internacionalnu.

Ako im se planovi ostvare, a sva je prilika da hoće, Belgijanci će na stazu izvesti dva automobila sa znakom lava na nosu.

“Ubeđen sam u potencijal novog TCR automobila koji je proizveo Pežo sport i siguran sam da ćemo vrlo brzo objaviti sastav naše vozačke postave”, kazao je šef tima Kristijan Žipsan, koji očigledno traži i konkurentne, ali i pilote koji raspolažu finansijskom potporom.

“Povećanje budžeta za WTCR u poređenju s onim u TCR Internacionalnoj seriji primorava nas da odložimo potvrdu našeg učešća. Ipak, jasno je da će medijska vidljivost biti veća, takođe i vrednost takmičenja za sponzore i partnere, što će nam sigurno pomoći da zaokružimo ovaj projekat.”

U 2017. DG sport je nastupao sa “opelima” u TCR Internacionalnoj seriji i s “pežoom 308 rejsing kup” u TCR Beneluks i TCR Trofeju Evropa.
Na globalnoj sceni, celu sezonu u ekipi je proveo Mato Homola i zabeležio je tri pol-pozicije i dva druga mesta.

U TCR Beneluks je tandem Orelijen Komt – Kevin Abring upisao tri pobede, dok je Komt u samostalnom nastupu osvojio TCR Trofej Evropa, iako nije trijumfovao ni na jednoj od dve trke na Adriji.