Verne, Engstler i družina pokorili 24 sata Dubaija

Posada “folksvagen golfa” Likvi moli tima Engstler u sastavu Luka Engstler – Florijan Toma – Benjamin Lojhter – Žan-Karl Verne trijumfovala je u TCR klasi na trci 24 sata Dubaija.

Kvartet ekipe iz Vigenzbaha je od petka do subote u 14h po lokalnom vremenu prešao 554 kruga i na cilj dospeo s dva kruga prednosti u odnosu na drugoplasiranu postavu, zabeleživši i daleko najbrži krug u TCR klasi, u vremenu 2:10.863.

Otvorivši godinu ovako briljantnim rezultatom, Engstlerov “golf” sa sekvencijalnim menjačem je u apsolutnom poretku završio na poziciji 24.

TCR srebro na prvoj endurans trci sezone pripalo je “seatu” s DSG transmisijom koji je nastupio pod zastavom Finske, a nastup su zajedničkim snagama omogućili finski LMS rejsing i holandski Bas Kuten rejsing. Posadu ovog automobila činili su Anti Buri, Kari-Peka Laksonen, Oli Kangas i Vilem Majer, koji su tokom cele trke bili i najozbiljniji konkurenti Engstlerovim pulenima.

Treće mesto na prvoj rundi 24H serije i 24H turing endurans serije izborili su piloti nemačkog Bonk motorsporta u “audiju RS 3 LMS”, takođe s DSG menjačem, sa 12 krugova zaostatka za pobednicima.

Dvadesetčetvoročasovna trka u Dubaiju predstavlja trijumf VAG tehnike, čija su tri brenda, VW, Seat i Audi okupirala sva tri mesta na pobedničkom postolju.

“Pežoi 308 rejsing kup” prošlogodišnjeg slavljenika, tima Altran Pežo, stigli su na cilj u formaciji, kao peti i šesti.

Nova “honda sivik TCR” nije stigla do karirane zastave i svoju debi trku završila je u boksu, sa pređenih 260 krugova.

Još lošije je prošao belgijski AC motorsport, čiji je “audi” #888 imao pol-poziciju u TCR klasi. Taj auto kapitulirao je posle svega 158 krugova.

Za 24 sata Dubaija ukupno je prijavljen 91 automobil, a startovalo je 89. U TCR klasi je za učešće prijavljeno 15 posada, dok je u trci učestvovalo njih 14.

1 Comment

Comments are closed.