Đirolami će testirati za NIKA rejsing?

Nestor Đirolami, šampion Argentinske STC2000 serije u petak će se u Švedskoj sastati sa WTCC direktorom Fransoa Ribeirom i predstavnicima NIKA rejsinga, ekipe koja bi trebalo da mu omogući barem test sesiju u TC1 „hondi sivik“.

„Uzbuđen sam, ali svemu prilazim smireno“, kazao je Đirolami uoči svog putovanja za Švedsku. Vozač Pežoa u STC2000 šampionatu dobio je poziv na ovaj sastanak, što osnažuje nadanja da do njegovog WTCC debija neće proteći još mnogo, pa makar se on dogodio i u privatnoj ekipi.

„Sastaćemo se i posle toga ću znati hoće li mi NIKA rejsing organizovati test. O njima ne znam mnogo, ali inicijativa je potekla od WTCC organizatora. Dobro je što idem u Švedsku, to je prvi korak“, poverio je Đirolami portalu Campeonesnet.

940274(1)Glasine pominju mogućnost da Nestor već u Slovačkoj startuje u „hondi sivik“ švedske ekipe, pa i da za istu postavu nastupi u Portugalu. To ne zvuči logično u kontekstu činjenice da bi u tom kokpitu trebalo da zameni Rikarda Rajdela, a da ekipu finansira Honda Švedska. Ipak, ako se u sve već uveliko umešao Fransoa Ribeiro, onda ništa nije nemoguće.

Đirolami je početkom maja već isprobao TC1 automobil – dva dana posle mađarske WTCC runde testirao je „ladu vestu“ na Hungaroringu. Ta inicijativa je, naravno, potekla od Ribeira, koji i ne skriva koliko pokušava da utiče na ekipe u „svom“ šampionatu i kroji im vozačke postave. Francuz je očigledni arhitekta promena u Ladinom vozačkom personalu i eliminacije Tompsona i Kozlovskog.

„Rekao sam da će nova TC1 pravila okrenuti tržište vozača naglavačke“, izjavio je svojevremeno WTCC direktor. „Mlada generacija će istinski namučiti Tarkvinije, Milere i Tompsone… Ja sam bio taj koji je Viktora Šapovalova u Mađarskoj pitao da mi objasni kakvu korist Džejms Tompson donosi njegovom timu. I pitao sam ga da li mu obavezno treba Rus, ili želi tri vrhunska vozača.“

17905603544_201e336be5_zTokom vožnji u Mađarskoj Đirolami je impresionirao i organizatore Svetskog šampionata i ljude u Lada sportu, a Viktor Šapovalov odmah je želeo da ga angažuje za sezonu 2016.

Ponovo slušamo Ribeira: „Ja sam predložio Viktoru da testira s Đirolamijem, rekao sam mu: ’Dovešću ti vozača, a ti mu daj auto i videćeš’. Viktor me je pozvao posle testa i kazao da je odmah spreman da potpiše ugovor sa Đirolamijem za 2016. Taj momak takođe spada u ’simulator generaciju’, kao i Lopes, i odmah se snašao sa TC1 tehnikom. Ono što vozi u Argentini je slično po snazi, težini, manje-više ima isti aeropotisak, prednji pogon… On je superprofesionalan i apsolutno posvećen.“

Prema rečima direktora šampionata, 25-godišnji Argentinac toliko bi želeo da se pokaže na svetskoj pozornici da je dogovor o testu u Mađarskoj sklopljen za bukvalno deset minuta i da je zbog njega Nestor otkazao učešće na trci nacionalne Top rejs V6 serije. STC2000 prvak čak je izrazio spremnost da obezbedi finansije koje bi mu omogućile pojedinačne WTCC startove već 2015, u nekom od privatnih automobila i u terminima koji mu se ne poklapaju s obavezama Super TC2000 seriji.

Girolami_PistaPosle majskog testa u „ladi“, Šapovalov je ovako ocenio Đirolamija: „Zbilja me je iznenadio. Izuzetan je profesionalac za tako mladog trkača, saradnja sa inženjerima bila je na optimalnom nivou, kao i sve što je uradio, iako je to bio samo test. Svakako je brz i prijatna je osoba, bilo bi dobro imati ga u timu, bili bismo moćni, ali će on biti dostupan tek od iduće godine, a to je daleko.“

Direktor Lada sporta jedino nije bio voljan da Nestoru pruži poneki nastup u Ladi ove godine, jer nije želeo da iz trke u trku menja vozače i sklapa ad hoc postave, krojeći ih prema Argentinčevim obavezama u STC2000.

Pretpostavka je da i ugovor sa Pežoom Argentina Đirolamija sprečava da ove sezone nastupi za bilo koji drugi fabrički tim, pa bi to značilo da će se eventualni WTCC startovi u 2015. dogoditi za volanom neke od privatnih ekipa koja ima automobile na raspolaganju. NIKA rejsing se sasvim uklapa u tu sliku, mada upražnjena sedišta poseduju i Minih, Kampos i Protim.