Dogodine kreće Portugalska TC3 serija

U 2015. bi trebalo da startuje Portugalska TC3 serija. Nju će organizovati i promovisati kompanija „FullEventos“, koja je ranije rukovodila portugalskim turing i GT šampionatima.

Pošto je pre nekoliko sedmica najavljeno stvaranje Azijske TC3 serije, ovo je druga trkačka kategorija koja počiva na TC3 konceptu turing trka. Samim tim polako se ostvaruje zamisao o „turing piramidi“, o takmičarskoj kategoriji kojoj sportska i tehnička pravila omogućuju da se vozi na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

„Čvrsto verujemo u TC3 koncept, on stiže u pravi čas da popuni prazninu u turing trkama. TC3 automobili imaće moćne performanse, ali će u isto vreme biti jednostavni za održavanje i moći će da se voze uz pristupačne budžete. Padaju mi na pamet mnogi vozači i timovi iz Portugala, ali i iz Španije, koji bi mogli da budu zainteresovani za ovu novu kategoriju,“ izjavio je Paulo Fereira, jedan od promotera Portugalske TC3 serije.

323SEATLeonEurocup02AustriaSalzburgringR2 272LeonEurocup01RaceNurburgringRace1
Za Portugalsko TC3 takmičenje u 2015. godini planirano je šest rundi, od kojih bi neke trebalo da se voze zajedno sa trkama Internacionalne TC3 serije. Objavljivanje detaljnog kalendara portugalske serije očekuje se kasnije tokom ovog meseca.