Dogodine TCR i u Sjedinjenim Državama!

U nastavku serije novosti koje se tiču nove TCR kategorije turing trka, najavljena je još jedna nacionalna serija bazirana na njenim standardima – ona u Sjedinjenim Američkim Državama.

TCR Američki šampionat startovaće 2015. godine, kao promotivna kategorija u okviru već postojećeg Američkog prvenstva turing automobila (USTCC), dok bi prva samostalna TCR sezona trebalo da bude 2016.

ustcc-logo„TCR koncept je fantastična ideja koja bi trebalo da stvori jedinstvenu platformu na globalnom nivou i trebalo bi da otvori vrata trkačima iz celog sveta. TCR šampionat SAD je savršeno mesto za ekipe stacionirane u Americi da učestvuju u trkama u ujednačenoj konkurenciji, steknu povećanu medijsku pažnju i više poslovnih prilika“, izjavio je Ali Aršam, direktor Američkog turing prvenstva.

Vozači, timovi i automobili – učesnici nove TCR SAD serije, kao i kalendar takmičenja 2015. biće naknadno objavljeni.

Zamisao Marčela Lotija o pristupačnom turing trkanju, zasnovanom na prepravljenim produkcijskim modelima, čije bi performanse bile ujednačene, trebalo bi da – sudeći po dosadašnjim najavama – nađe primenu u sledećim serijama i takmičenjima:
TCR Internacionalna serija
TCR Azija
TCR Portugal
TCR BeNeLuks
Italijanski turismo endurans šampionat – CITE (TCR kao klasa u okviru prvenstva)
TCR SAD

EA-0036 Photo_news_017_2f564ccb41580181327235b8ff86d667
I sve to bez ijedne održane TCR trke, sa samo jednim već postojećim i aktivnim takmičarskim automobilom (seat leon), jednim koji je tek više od fotografije (honda sivik) i dva najavljena (VW golf, ford fokus)! Da li je Loti na putu da revolucioniše svetsku turing scenu?