Fulin dogodine za volanom „seat leon kup“ automobila

Petr Fulin je, kao i prošle godine, osvojio „Zlatni volan“, nagradu koju češki automobilski novinari dodeljuju najuspešnijem trkaču zemlje.

On je drugo uzastopno priznanje stekao za odbranu naslova osvajača Evropskog kupa turing automobila u TC2 klasi u 2014. godini.

Prilikom dodele prestižnog trofeja, trkač Krenek motorsporta predstavio je svoj novi takmičarski automobil i tako nagovestio u kom pravcu bi mogla da krene njegova karijera 2015.

03Čeh je u Seat sportu nabavio „seat leon kup“ najnovije, treće generacije, i auto mu je prošle nedelje u Barseloni uručio lično Haime Puđ, direktor sportskog odeljenja španskog proizvođača. „Leon“ već nosi #22, omiljeni i standardni startni broj dvostrukog ETCC pobednika.

Iz dostupnih informacija može se zaključiti da je novo partnerstvo sklopljeno uz posredovanje češkog ogranka Seata.

„Posle niza godina vraćam se za volan seata, ali šta planiram za iduću godinu, još ne mogu da kažem“, izjavio je Fulin.

Češki trkač već se takmičio u „leon kup“ automobilu druge generacije, u prethodnom izdanju Leon evrokupa. U 2014. dva puta se pojavio na rundama Svetskog šampionata u Kamposovom „leonu WTCC“: u Marakešu je njegov trkački WTCC debi sprečila havarija u Q1 deonici kvalifikacija, dok je u Slovačkoj uspeo da pobedi u Jokohama trofej klasi.

314_FULIN
O sadržaju programa Petra Fulina u sezoni 2015. javnost će više moći da sazna na konferenciji za medije koja je zakazana za 22. januar u sedištu Seata Češka.

Već sada je jasno da se brzom Čehu pružaju najmanje dve mogućnosti: novorođena TCR serija (Internacionalna?) deluje kao najverovatniji izbor, a Seat leon Evrokup je opcija već po prirodi stvari. Nejasno je hoće li ETCC organizator odobriti nastup ovog automobila u monomarka klasi 2015, ali poznajući Fulinovo neraspoloženje prema stanju stvari u ETC kupu, iznenadilo bi nas da se Fulda odluči baš za tu varijantu.