Honda testirala na Heresu

U Hondi misle ozbiljno i ne žele da gube vreme u poteri za Sitroenom.

Dok su svi ostali protagonisti Svetskog šampionata turing automobila zaokupljeni pretprazničnom atmosferom, dodelom i primanjem nagrada, ili radom na obezbeđenju novih ugovora i angažmana, ljudi iz J.A.S. motorsporta bili su u Andaluziji, na autodromu Heres de la Frontera, gde su sproveli četvorodnevne test vožnje.

Tijago Monteiro i Gabrijele Tarkvini podvrgli su rigoroznom opitu poslednje novitete koje je osmislio i projektovao inženjer Andrea Adamo, glavni dizajner ekipe. Rad je obuhvatio čitav niz pozicija na „siviku“, koji je nakon svega izmenjen i usavršen.

2013_wtcc_usa_ 0140„Uprkos kiši, koja nam je malo zakomplikovala stvari, ja sam zadovoljan“, izjavio je direktor J.A.S-a Alesandro Marijani. „Isprobali smo novi aerodinamički paket, bavili se oslanjanjem i različitim podešavanjima, isprobali smo nove hladnjake i najsvežija unapređenja motora, uz čitav niz drugih stvari. Posao veoma opsežan i detaljan, kojim smo pokrili sve aspekte automobila i koji nam je doneo dobre rezultate, pošto smo konstatovali poboljšanja.“

„Do koje mere smo se poboljšali, znaćemo kada se budemo susreli s konkurencijom. Prošle zime bio sam zabrinut, a sada sam, međutim, zadovoljan time kako smo razvili automobil,“ istakao je Italijan.

Probe u Heresu bile su poslednje u iscrpljujućoj sezoni 2014. Honda će se vratiti na pistu u januaru, za volanom će ponovo biti Tarkvini i Monteiro, koji su, iako tom činu još nedostaje zvanična forma, potvrđeni kao tandem pilota i za 2015.