Đordi Žene ponovo u CITE seriji

Italijanski turizmo endurans šampionat ovog vikenda vozi poslednju, sedmu ovogodišnju rundu na autodromu Muđelo.

Tom prilikom, fabrički vozač Seata Đordi Žene ponovo će imati radnu obavezu kao pilot tima Seat motorsport Italija. Kao i pre tri sedmice u Mizanu, Španac će startovati za volanom „seat leon rejsera TCR“ kako bi pomogao koleginici Valentini Albaneze da u sestrinskom automobilu osvoji titulu u apsolutnoj konkurenciji.

Žene je u Mizanu u potpunosti ispunio zadatak: osvojio je dve pol pozicije, a italijanskoj koleginici prepustio je dve trkačke pobede.

2015_img_CITE_MIsano_albanese_26 Valli-Montalbano (gruppo Piloti Forlivesi, BMW M3 E90 #3) 
Za naslov u apsolutnom poretku CITE računaju se plasmani na Perguzi, Valelungi, Mizanu i Muđelu. Uoči sezonskog finala u igri je ostalo još 40 poena, a Albanezeova ima 20 bodova više od najbližih pratilaca, tandema Stefano Vali – Vinčenco Montalbano u BMW-u.

Čim obavi „italijanski posao“, Žene će otputovati za Tajland, pošto će 24. i 25. oktobra na tamošnjoj stazi Buriram biti održana pretposlednja runda TCR Internacionalne serije.

U tom šampionatu Španac ulazi u najuži krug pretendenata na titulu. Trenutno zauzima treće mesto u generalnom, zaostajući 30 bodova za liderom Stefanom Kominijem.