Dostupan za 225.000 evra: Lamborghini prikazao “hurakan super trofeo evo2” za 2022. godinu

Lamborgini skvadra korse prikazala je “hurakan super trofeo evo2”, najnoviju verziju svog kup trkačkog automobila koji će u sve tri kontinentalne Lamborgini serije debitovati 2022. godine.

Prvi “hurakan supertrofeo” predstavljen je pre sedam godina. Model “hurakan” je jedan od bestselera u istoriji italijanskog brenda, a takmičenje Lamborgini supertrofeo dodatno je doprinelo njegovom tržišnom uspehu.

Od 2009. godine, 950 vozača trkalo se u ovoj monomarka seriji. Izračunato je da su oni tokom 12 održanih sezona proveli 310 takmičarskih sati na brojnim najprestižnijim autodromima na planeti.

U kući iz Sant’Agate Bolonjeze smatraju da je Supertrofeo najbolji opitni poligon za tehnička i aerodinamička rešenja kako na putničkim, tako i na trkačkim GT spravama, a “hurakan super trofeo evo2” u tom smislu predstavlja korak napred.

Tokom njegovog stvaranja, trkački odsek Lamborginija i stilski centar brenda najviše su se usredsredili na “radikalno optimizovanu aerodinamiku” i “beskompromisni dizajn”.

Ceo Evo2 projekat izveden je u skladu s konceptom “trkanje sa stilom”, što podrazumeva kombinaciju tipične agresivnosti trkačkih “hurakana” i klasične stilske odlike Lamborginija.

Osim što je dizajn prethodnih generacija modela na njemu doveden do ekstrema, “hurakan super trofeo evo2” predstavlja i projekciju budućnosti, jer svojim estetskim pristupom delimično nagoveštava vizuelne elemente koji će svoje mesto naći na dolazećoj gami putničkih automobila brenda.

Prednji kraj automobila pretrpeo je radikalne promene i sada poseduje nove led farove visokog intenziteta, izmenjenu šestougaonu masku i otvore koji optimizuju aerodinamički potisak i tok vazduha, usmeravajući ga ka stranama vozila.

Zadnjim delom dominira veliko, ali minimalistički izvedeno i lako krilo od karbonfibera. Okviri zadnjih svetlosnih grupa podsećanje su na dizajn “lamborginija kauntač”, podupire ih lučni branik od karbonfibera, koji povezuje aerodinamičke nastavke iza točkova sa preprojektovanim perajima dfiuzora.

Inovacije su primetne na brojnim delovima karoserije, poput bočnih panela i aerodinamičkih struktura na zadnjem kraju. Plastični materijali zamenjeni su karbonskim, a zadnji blatobrani sada se sastoje od jednog elementa, koji uključuje i deo bočnog spojlera.

Sliku o najperformantnijoj verziji “hurakana” stvorenog za Supertrofeo serije upotpunjuju promene izvedene na kočnom sistemu, koji je u potpunosti projektovala i razvila Lamborgini skvadra korse. Čelični prednji diskovi povećani su sa 380 na 390 mm. U nova kočna klešta mogu da se smeste obloge novog dizajna i veće površine, čime se optimizuju performanse i potrošnja.

U srcu automobila je 5,2-litarski V10 agregat maksimalne snage 620 KS, koji preko sekvencijalnog šestostepenog X-Trac menjača pokreće zadnje točkove.

“Supertrofeo je temelj Lamborgini koncepta klijentskog trkanja i privlači mlade talente i vozače džentlmene. “Hurakan super trofeo evo2″ namenjen je obema ovim kategorijama vozača i projektovan je s ciljem da pruži još angažovanije iskustvo u vožnji, uz veliku pažnju posvećenu operativnim troškovima”, istakao je Đorđo Sana, šef sportskog odeljenja Lamborginija.

U aprilu 2021. kuća je proizvela 400. trkački “hurakan”, a u slučaju modela “super trofeo evo 2” zacrtani prodajni cilj glasi 500 primeraka u samo nekoliko godina.

Debi u javnosti “hurakan super trofeo evo2” doživeće 28. maja u Le Kasteleu, gde se vozi druga runda Lamborghini supertrofeja Evropa 2021.

Cena automobila na evropskom tržištu iznosi €250.000 bez poreza.

Klijenti će od početka iduće godine moći da nabave odgovarajući komplet i da postojeće “hurakane ST evo” unaprede na evo2 specifikaciju.