Feraris dovodi Brazilca u Pure ETCR

Romeo Feraris je imenovao i trećeg vozača za predstojeću kampanju u Pure ETCR seriji.

U pitanju je 24-godišnji Brazilac Rodrigo Digo Baptista, koji će u prvom globalnom multibrend električnom turing šampionatu voziti “alfa romeo đuliju ETCR”.

Posrednik u sklapanju ovog dogovora bila je kompanija FS menadžment. Nju vode Augusto Farfus i Maurisio Slavijero i ona upravlja Baptistinom karijerom. Farfus će se i sam takmičiti u Pure ETCR seriji kao vozač Hjundaija.

U Ferarisovoj postavi za sveelektričnu turing seriju već se nalaze Stefano Koleti i Luka Filipi.

Baptista je rođen 1996. u Sao Paolu. Posle trkanja u jednosedima, on se posvetio šampionatima s prekrivenim točkovima i gradio je karijeru u Južnoj Americi, Evropi i Sjedinjenim Državama.

Fah su mu bila GT prvenstva. U rodnom Brazilu trijumfovao je u Porše GT3 kupu 2017, uz bilans od 8 osvojenih trka i 6 pol-pozicija. Bio je član drugoplasirane LMGTE Am postave na 24 časa Le Mana 2019, drugi u Pro-AM klasi GT Svetskog čelendža Amerika 2018. i treći u istoj seriji 2019.

Tokom 2021. Baptista će se takmičiti i u inauguralnoj sezoni TCR Južna Amerika, u kojoj će voziti “audi RS 3 LMS” ekipe Kobra rejsing.

“Veoma sam srećan što otvaram ovo novo poglavlje u mojoj karijeri”, izjavio je on. “Perspektiva učestvovanja u seriji s tako sjajnom budućnošću, sa potpuno električnim automobilima, zasnovanoj na ekološkoj održivosti, odmah mi je delovala vrlo privlačno. Zato sam oberučke prigrlio priliku da se trkam sa Romeo Ferarisom u Pure ETCR i veoma mi je drago što mogu da učestvujem u tako ambicioznom projektu kakav je “đulija ETCR”. Biće uzbudljivo trkati se na prestižnim stazama i boriti se protiv velikih imena i brendova.”

A Mikela Čeruti, šefica operative italijanskog tjunera i konstruktora, rekla je: “Želimo dobrodošlicu Rodrigu, još mladom vozaču koji je već pokazao svoje veštine u različitim serijama visokog profila rezervisanim za automobile prekrivenih točkova. On, Stefano i Luka čine vrlo koherentnu postavu u smislu iskustva i talenta, a to će nam biti od velike koristi u Pure ETCR sezoni i u dugoročnom razvoju našeg “đulija ETCR” projekta.”

Pure ETCR startuje na Valelungi u terminu od 19. do 20. juna.