Dudukalo dominira u prvenstvu Rusije

Tokom prvog vikenda avgusta na Smolenskom autodromu održana je peta runda Ruskog šampionata na kružnim stazama (RSKG). Obe trke osvojio je Aleksej Dudukalo, vozač Lukoil rejsing tima, pri tom izvezavši i dva najbrža kruga, zbog čega su mu pripala i dva dodatna poena.

Osvojivši ukupno 52 boda prilikom drugog dolaska RSKG karavana u Smolensk, bivši WTCC vozač učvrstio se na vodećoj poziciji u najjačoj, turing klasi šampionata.

Sveta_Rubinshtein_5_Smolring_Small-18 Sveta_Rubinshtein_5_Smolring_Small_.jpg-136Takmičari prvenstva Rusije ove godine su se trkali u Nižnjem Novgorodu, Smolensku, Sočiju, Kazanju i ponovo u Smolensku. Dudukalo je pobedio u sedam od deset startova i ima ukupno 236 poena. Njegovi pratioci su na povelikom odstojanju: drugoplasirani Vitalij Larionov (BMW 320si) ima 133, treći na tabeli je Roman Golikov (seat leon) sa 131 poenom, dok je četvrti Rustam Akinijazov (seat leon), koji je dosad sakupio 114.

Dudkalo u 2015. nastupa za volanom „seat leon kup rejsera“, istog automobila s kojim je startovao na ruskoj rundi TCR serije na autodromu Soči. Timske kolege u Lukoil rejsingu su mu već pomenuti Golikov i Akinijazov i vredi istaći da samo ova ekipa u nacionalnom šampionatu Rusije učestvuje sa automobilima TCR specifikacija.

Sveta_Rubinshtein_5_Smolring_Small_.jpg-118
Do kraja RSKG prvenstva ostale su trke na Moskovskom autodromu (4-6. septembar) i u Sočiju (18-20. septembar). Premda pitanje šampiona matematički još nije rešeno, realno je očekivati da će do kraja sezone biti vođena borba za mesta koja donose srebro i bronzu, pošto Dudu jednom rukom praktično već drži najvredniji trofej.