“Đulijeta” ipak i ove godine u WTCR!

Photo Francois Flamand / DPPI

Ni predstojeća, treća sezona Svetskog kupa turing automobila neće proći bez Tima mulzan i “alfa romeo đulijete veloče” italijanskog tjunera Romeo Feraris.

Italijani su u međusezoni diskretno naznačili da njihov program 2020. neće biti WTCR i da će se koncentrisati na podršku klijentskim timovima koji se s “đulijetama” trkanu u TCR serijama u SAD, Australiji, Danskoj i Japanu.

Takođe, u radionicama u Operi radi se na pripremi “alfa romeo đulije” za dolazeći Pure ETCR električni turing šampionat i te aktivnosti trebalo je da popune Ferarisovu godinu.

Međutim, pandemija je potpuno promenila i WTCR panoramu, primorala organizatora da kalendar skrati i fokusira samo na Evropu, da produži rok za prijave i zarad dužih startnih lista dopusti učešće i ekipama s jednim automobilom.

Sve je to uticalo na Tim mulzan, koji je u novim uslovima još jednom razmotrio svoje planove i pronašao interes i način da i u 2020. nastavi svoju WTCR avanturu.

Mulzan će kampanju voditi s jednim automobilom, a ime vozača biće otkriveno 26. avgusta. Zasad je samo rečeno da je u pitanju vozač koji ima pobedničko WTCR iskustvo.

Inače, ekipa i njene “đulijete” su u prethodne dve WTCR sezone zabeležili dve pobede, devet podijuma, jednu pol-poziciju i u vođstvu su proveli 35 krugova.

Photo Francois Flamand / DPPI

Za tim su se u početku takmičili Fabricio Đovanardi, Đani Morbideli i Luiđi Ferara, a potom, i s mnogo većim uspehom, Kevin Čekon i Ma Ćinghua. Čekon je 2018. slavio na Suzuki, a Ma na Slovakija ringu.

“Mnogo šta se promenilo tokom poslednjih meseci, ali ne i naš pristup trkanju i način na koji živimo našu strast. Nasuprot onome što je bilo planirano, prošlogodišnji automobili su još kod nas i delovalo je logično da nastavimo da se trkamo s njima”, kazala je Mikela Čeruti, šefica operative Romeo Ferarisa.

“Odlučili smo da podržimo plan Tima mulzan i napore Eurosporta koji organizuje FIA Svetski kup turing automobila u ovako kompleksnim i teškim vremenima. Verujemo da je važno da šaljemo pozitivne poruke, takođe i našim klijentskim timovima širom sveta.”

“Šampionat od šest rundi predstavlja uzbudljiv izazov i pristupamo mu sa zadovoljstvom. Uskoro ćemo saopštiti ko čini našu vozačku postavu.”

WTCR počinje 13. septembra na Salcburgringu, a završava se 15. novembra na Adriji. Tokom kratke i intenzivne sezone karavan će obići i Nordšlajfe, Slovakija ring, Hungaroring i Motorland Aragon. Pre austrijskog starta sezone predviđen je i kolektivni test.