“Đulijeta TCR” testirana u Červezini i na Muđelu (VIDEO)

Tim Romeo Feraris, tvorac “alfa romeo đulijete” TCR specifikacija, nastavio je intenzivan program razvoja svoje najnovije tvorevine.

Jedan test – posvećen podešavanju oslanjanja – sproveden je na pisti Tacio Nuvolari u mestu Červezina, nedaleko od Padove, dok je poslednji vikend januara iskorišćen za dalje probne vožnje na autodromu Muđelo. Za volanom su se smenjivali pilotesa Mikela Čeruti i Mario Feraris, vremenski uslovi nisu bili idealni, a na dnevnom redu su bili mapiranje motora i podešavanja menjača.

giuliettaSesija na Muđelu imala je srazmerno veliki značaj, pošto je “đulijeta” tu konačno izašla na dugačku i brzu pistu na kojoj je u oktobru održana jedna od rundi (sada ugašene) CITE serije. Romeo Feraris je otud raspolagao relevantnim podacima o vremenima i performansama, ali je kiša sprečila direktna upoređenja.

“Auto se pokazao kao vrlo brz, gotovo da je prevazišao naša očekivanja”, rekao je Mario Feraris. “Povrh toga, dobro je izbalansiran i rezultat su respektabilna vremena krugova, uprkos vlažnoj pisti i niskim temperaturama.”

“Đulijeta TCR” je u svom dosadašnjem životu prešla više od 2.000 test kilometara.

Vožnjama na stazi Tacio Nuvolari prisustvovali su i gosti iz mađarskog tima Unikorse, koji su i tvorci priloženog video zapisa. Unikorse je od 2012. imao nekoliko zapaženih nastupa u Evropskom kupu turing automobila, a najbolje rezultate ekipa je postizala 2014, kada je njihovu “alfu 156” vozio superbrzi Norbert Kiš i trijumfovao na Slovakija ringu. Prošle godine se, nažalost, nije našao niko ko bi finansirao startove S2000 atmo 156-ice u TC2 klasi ETC kupa, pa se tim Zoltana Kertešija u ovoj seriji nije pojavljivao.

Norbert Kiš u "alfi 156" na Slovakija ringu 2014.
Norbert Kiš u “alfi 156” na Slovakija ringu 2014.

Zaljubljenici u italijansku tehniku, Mađari su se među prvima zainteresovali za novu TCR “alfu” i u ime eventualne buduće saradnje otišli su da isprate vožnje u Červezini. Unikorse u ovoj godini ima cilj da se vrati u ETCC, gde bi nastupio u novoformiranoj, najjačoj TCN2 klasi, naravno sa”đulijetom”, pošto u timu ne žele da se bave nijednim drugim brendom osim Alfa Romea.

Potencijalnih klijenata, dakle, ima, ali se još ne zna ko će u 2016. zaista postati mušterija ekipe Romeo Feraris i na kojoj bi se sceni njena “alfa” mogla videti. Vrata su širom otvorena: TCR Internacionalna serija, neki od njenih regionalnih ili nacionalnih derivata, ETC kup, nacionalni šampionati…

Tjuner iz Milana svakako se nada da će se njegov automobil – ili više njih – naći na startu preuređenog Italijanskog turing prvenstva. Tu će od ove godine TCR vozila činiti glavnu i najjaču takmičarsku klasu, koju će pratiti slabija TCS kategorija, sa automobilima daleko bližim serijskim.

Italijanski šampionat – oznaka je sada CIT, pošto je iz trkačkog formata, pa i iz naziva otpalo ono “endurans” – startuje 22. maja na Nacionalnom autodromu Monca.