“Pežo 207” u S1600 klasi ETC kupa

Klasa S1600 Evropskog kupa turing automobila u 2016. konačno više neće izgledati kao monomarka takmičenje “ford fijesti”.

To je zasluga nemačke ekipe ETH tjuning koja će se u dolazećoj ETCC sezoni takmičiti sa dva “pežoa 207 sport”. Tim iz pokrajine Severna Rajna – Vestfalija važi za specijalistu za francuske automobile: on se od 2005. trkao u diviziji 2 ADAC Prokar (DTC) serije i osvojio je čak sedam titula s “pežoima” i “sitroenima”.

Copy of DTC-04-2015-SAL-063_opt

Na osnovu te divizije stvorena je ETCC klasa s automobilima sa atmosferskim 1,6-litarskim motorima.

Kako je divizija 2 u Nemačkom turing kupu (DTC) ugašena posle 2015, u ETH tjuningu su prostudirali raspoložive opcije i odabrali da svoju tehniku izvedu na kontinentalnu scenu, gde će joj produžiti sportski život.

Vozački tandem činiće trkači koji su prošlu sezonu proveli u DTC seriji i osvojili drugo, odnosno četvrto mesto u diviziji. To su 29-godišnji Andreas Rinke i tinejdžer Kevin Hilgenhefel, koji u martu puni 17 godina.

Najavljujući svoj debi u ETC kupu, ekipa je saopštila kako se nada da će i u novom okruženju igrati značajnu ulogu i boriti se za naslov, ovoga puta evropski.