Dušan Borković i WTCC vozači pomažu Srbiji

Dušan Borković ne zaboravlja svoj narod i zemlju koju predstavlja na svim kontinentima. Prvi Srbin koji učestvuje u Svetskom šampionatu turing automobila, nastavio je s pružanjem pomoći poplavljenim područjima i ugroženom stanovništvu.

BANE4047 copy

Tomom trkačkog vikenda u Austriji na stazi Salcburgring, Borković će na svom “ševroletu kruz” #98 ispisati poruke “Reci, podrži, spasi. Pomozi Srbiji”, #support Serbia i  http://floodrelief.gov.rs. Akciji se odmah priključio Borkovićev NIS Petrol by Campos Racing tim, kao i njegov klupski kolega, Francuz Igo Valente koji je takođe izlepio svoj automobil.

slika1

 

slika2

Katastrofa svetskih razmera koja je pogodila region duboko je potresla i ostale vozače, zvaničnike FIA i organizatore WTCC trka u Austriji. Nakon što ih je Borković upoznao sa načinima na koje mogu da pošalju pomoć, bezrezervno su se odazvali pozivu na solidarnost.

„Ne mogu rečima da opišem podršku koju osećam ovde na svakom koraku. Svi vozači priključili su se akciji pružanja pomoći nastradalima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile naš region. Podršku smo dobili od FIA WTCC, kao i od Eurosporta koji će i u toku prenosa trka pominjati akciju prikupljanja pomoći. Paralelno sa pripremama za trke sa svojim timom na sve načine animiramo i ostale da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji, pa smo iz Srbije poneli i bedževe „Support Serbia“ koje ovde delimo“, rekao je Borković u Salzburgu.