Dušan Borković u Maroku

Dušan Borković otputovao je u Maroko, gde ga očekuje debitantski nastup u Svetskom šampionatu turing automobila. Borković je prvi Srbin koji će učestvovati u jednom od najprestižnijih takmičenja pod okriljem Svetske automobilske federacije, i to u najjačoj, TC1 klasi.


Borković će ove sezone voziti „ševrolet kruz“ sa brojem šasije 003, koji je konstruisao britanski RML i trkaće se za španski tim Kampos. Startni broj na njegovom automobilu je 98, što je  aluzija na NIS petrol evro BMB gorivo sa 98 oktana.

Pančevački as testirao je na stazama Spa Frankoršamp u Belgiji i Pol Rikar u Francuskoj. Iako je imao manjih problema zbog svoje visine (207 cm) i nemogućnosti udobnijeg smeštaja u automobilu, a pravila o položaju sedišta su stroga i homologacija automobila već je završena, Dušan smatra da može biti zadovoljan pripremama za start sezone.


„Velika mi je čast što ću biti u prilici da promovišem našu zemlju na svim kontinentima u ovom šampionatu. Moj tim “NIS Petrol by Campos Racing” zadovoljan je kako su prošla testiranja, za koja nije bilo previše vremena. Verujem da ćemo i tim i ja biti sve bolji kako sezona bude odmicala i da ću već od Maroka biti znatno iskusniji kada je WTCC u pitanju,“ rekao je Borković uoči puta u Maroko.

Brzi Srbin će u petak 11. aprila voziti test na stazi Mulaj El Hasan u Marakešu. Dan kasnije na programu su kvalifikacije, a u nedelju, 13. aprila biće vožene dve trke.

„S obzirom na to da mi je učešće u WTCC ispunjenje trkačkih snova, mogu da kažem da sam već ostvario dobar deo svojih očekivanja. Iako je konkurencija vrlo jaka, s velikim brojem iskusnih i sjajnih vozača, siguran sam da neću propustiti nijednu priliku za dobar plasman, ako mi se bude ukazala. Osećam veliku podršku kako u Srbiji, tako i u zemljama u kojima smo bili pred početak sezone i to će mi svakako dati dodatnu motivaciju za svaku trku,“ poručio je Borković.