“Elantra” pokorila Nirburgring na evropskom debiju

“Hjundai elantra N TCR” trijumfovala je u TCR klasi na 4-časovnoj trci Nirburgring endurans serije (NLS).

Novi TCR model korejske kuće slavio je već na debitantskom nastupu na evropskom tlu, a do pobede ga je dovezla posada Mark Baseng – Manuel Lauk.

Subotnja trka na Nirburgringu Nordšlajfe bila je treća NLS runda 2021, a Hjundai motorsportu je poslužila kao priprema za kvalifikacionu i glavnu trku Nirburgring 24H, koje su na rasporedu u maju i junu.

“Elantru” je za premijeru na Starom kontinentu prijavio direktno Hjundai motorsport, dok je sam nastup operativno sproveo italijanski tim Target kompetišn.

Lauk i Baseng su za četiri sata prešli 26 krugova i na cilju su imali prednost od jednog kruga nad drugoplasiranom TCR posadom “opel astre” Lubner motorsporta u sastavu Fegeli – Šmid.

Lubnerovi puleni su zauzvrat upisani kao pobednici u TCR amaterskoj klasifikaciji, ispred “kupre”, koja je za njima kasnila još jedan krug.

Baseng i Lauk su u apsolutnom poretku završili na 42. poziciji među 154 učestvujuće posade, a tokom trke su postavili i rekord kruga za TCR automobil u Nirburgring endurans seriji, u vremenu 8:40.053.

Hjundai će za 24 sata Nirburgringa prijaviti tri različita modela i tom prilikom će se Lauku i Basengu u “elantri” priključiti Peter Terting.