Englezi voze Kamposove „opele“ u Makauu

Kampos rejsing će na finalnoj rundi TCR Internacionalne serije startovati sa dve „opel astre OPC“, a njih će voziti engleski takmičari i debitanti u kategoriji, Džoš Fajls i Den Vels.

Fajls ima 24 godine i „školsko“ iskustvo u pripremama za veliku turing scenu, zasnovano na prvoklasnim rezultatima u Klio kupovima. Najuspešnija sezona bila mu je 2013, kada je osvojio i Evrokup i britansko izdanje Renoove monomarka serije. Fajls se nikada nije trkao u Makauu.

filesVels je takođe 24-godišnjak, ali sa potpuno drugačijim sportskim profilom. Počeo je u Britanskoj Formuli Reno, a zatim se preselio na Daleki Istok, gde nastupa u različitim kineskim i kontinentalnim nižerazrednim kategorijama jednoseda. Ove godine osvojio je Azijsku Formulu Reno, a u 2013. stigao je drugi na cilj pozivne trke Formule masters u Makauu, što znači da stazu Guja poznaje sasvim dobro.

Španski tim je više puta menjao sastav svoje takmičarske postave za 62. Veliku nagradu Makaua. Na ranije objavljivanim provizornim startnim listama kao vozači Kamposovih „astri“ figurisali su Đordi Oriola, Fernando Monhe i – sve do danas – Igor Skuz.