Engstler najbrži, Altoe treći na treningu u Bahreinu

Lider TCR Bliski Istok Luka Engstler otvorio je takmičarski vikend u Bahreinu najbržim krugom na jednoipočasovnoj trening sesiji, voženoj u večernjem terminu, po oblačnom i vetrovitom vremenu.

On je za volanom “golfa TCR” prešao 2.550 metara piste Oaza u vremenu 1:09.983, što ga je učinilo jedinim pilotom kome je za ovu konfiguraciju Međunarodnog autodroma Bahrein bilo potrebno manje od 70 sekundi.

Ipak, na Engstlerovom automobilu polomila se poluosovina već na početku treninga, pa je više od pola predviđenog vremena proveo u boksu, ali je odmah po izlasku na pistu pokazao koliko je brz, uprkos balastu od 30 kilograma.

“Kao i prošle godine, imamo ozbiljne probleme s poluosovinom”, ispričao je Luka. “Kada smo ih rešili, vremena krugova bila su dobra, ali sam zabrinut jer gume rapidno propadaju uz balast uspešnosti koji moj auto nosi.”

Tinejdžera iz Vigenzbaha sledio je timski kolega Florijan Toma sa 0.221 sekundom zaostatka. Ovaj rezultat Švajcarac je postigao u poslednjim minutima sesije, a i njega je pre toga namučio tehnički problem – u pitanju je bio diferencijal.

Treće vreme vlasništvo je Engstlerovog najbližeg pratioca u borbi za titulu, Đakoma Altoea. Sedamnaestogodišnjak sa Adrije je u Pit lejn kompeticioni “audiju” s DSG menjačem dugo držao provizorno vođstvo, ali su ga nadmašili piloti Likvi moli tima Engstler, pa je u konačnom skoru kasnio 0.368 sekundi za najbržim.

Altoeu na treningu nije bio najvažniji rezultat, što je objasnio sledećim rečima: “Dobra i radna sesija. Koncentrisao sam se na to da razumem ponašanje automobila na stazi gde je komplikovano pronaći dobar balans.”

Lorenco Velja je DSG “golf” tima Pit lejn kompeticioni 2 dovezao do četvrte pozicije, uz zaostatak od 0.406 sekundi. Italijan se posle treninga požalio na manje probleme s kočnicama.

Peto mesto pripalo je Đordiju Orioli u DSG “audiju”, a šesto Kaju Jordanu u “golfu” sa sekvencijalnim menjačem.

Začelje kolone zauzeli su lokalni trkači Raed Himo i Naser Al Alavi, sedmi i deveti u DSG “golfovima”. Vozače iz Bahreina, koji prvi put nastupaju u TCR automobilima razdvojio je osmoplasirani Slovak Martin Riba u “golfu GTi TCR” ekipe Brutalna riba.

“Upoznajem auto i TCR, sve mi je ovo novo, ali sam zadovoljan time što moja vremena krugova stalno napreduju. Auto je vrlo osetljiv na sve promene u podešavanju, kao i na promenu guma”, kazao je Himo, a i njegov zemljak Al Alavi ispričao je svoje utiske: “Prvi put nastupam u automobilu s prednjom vučom i ona se razlikuje od svega što sam dosad vozio. Teško je pronaći pravi balans prednjeg i zadnjeg kraja automobila, pa se stalno borim s preupravljanjem i podupravljanjem.”

Na treningu je vozilo svih devet takmičara, koliko je i prijavljeno za finalni i odlučujući vikend TCR Bliski Istok. Od tehnike su zastupljena samo VAG vozila: dva “audija” i sedam “golfova”, s različitim tipovima transmisije.

Glavna borba za naslov vodi se između Engstlera i Altoea, koje razdvaja 14 poena. Homola nije došao u Bahrein i samim tim više nije ni teoretski pretendent, dok su u igri još i Toma i Jordan, ali tek matematički.

Kvalifikacije za trke u Bahreinu počinju u 19:20 sati po centralnoevropskom vremenu, dok se trke voze u subotu, u 17 i 19 sati (CET).