Engstler osvojio obe TC2T trke na Pol Rikaru

Kao i u Marakešu, Franc Engstler osvojio je obe trke u TC2T klasi vožene na stazi Pol Rikar. Nemac je pogrešio u kvalifikacijama i nije osvojio Jokohama trofej pol poziciju, a u trci 2 udario ga je debitant Džon Filipi. Intervencija sigurnosnog vozla pomogla je bavarskom veteranu da uprkos tom maleru ponovo pobedi.

„Posle greške u kvalifikacijama, maksimalno sam se trudio da ne pogrešim u trkama, ponajviše zato što BMW nije lako voziti po vlažnoj pisti,“ rekao je Engstler.

„U drugoj trci bilo je mnogo uspona i padova. Zbog proklizavanja sam loše startovao i posle jednog kontakta pao sam na poslednje mesto. Morao sam da se vratim u igru. Na prvom restartu reagovao sam dobro, ali me je Filipi na kraju startno-ciljnog pravca tako jako udario u bok, da sam izgubio oko pola minuta i opet sam pao na začelje kolone.“

„Drugi izlazak sigurnosnog automobila na stazu pomogao mi je da smanjim zaostatak i posle drugog restarta vodio sam veliku borbu sa Paskvaleom Di Sabatinom. Moj automobil nije se dobro ponašao, volan je vukao udesno. Svejedno, imao sam sreće što sam mogao da nastavim trku posle sudara. Filipi me je udario kod točka, ali se tom prilikom ništa nije polomilo,“ ispričao je lider Jokohama trofej kategorije.

Filipi je gore prošao u sudaru: odvezen je u medicinski centar, a njegov auto je teže oštećen. Za nepromišljeni napad na vozača Likvi moli Engstler tima i izazivanje udesa 19-godišnji Korzikanac kažnjen je opomenom.

Sa četiri pobede u četiri starta i uz četiri najbrža kruga, Engstler vodi u Jokohama trofeju. On ima 45 bodova, 15 više od timskog kolege Di Sabatina, a 24 više od Filipija. Nemac je trebalo da nastupi i na ETCC trkama na Pol Rikaru, ali je u toj disciplini izvezao samo kvalifikacije. Kvar turbopunjača na BMW-u 320 TC sprečio ga je da se u nedelju trka u Evropskom kupu.