Erlaher: Fokus celog vikenda u Maroku bio je na štednji pneumatika

Ekipa CIjan rejsing ubeležila je dve pobede i mnoštvo dragocenih bodova u FIA TCR SVetskoj seriji u Maroku.

U prvoj trci slavio je Jan Erlaher, a u drugoj Ma Ćinghua, dok je Santjago Urutija zabeležio jedan podijum.

Dvostruki prvak sveta je startovao sa pol-pozicije i apsolutno kontrolisao prvi sprint.

“Sjajan je osećaj pobediti po prvi put u novoj sezoni. Nije bilo lako, jer nikad ne znaš šta može da te očekuje na uličnoj stazi i velikoj vrućini. Fokus je bio na štednji pneumatika. Šteta je što nisam završio drugu trku zbog oštećenja na automobilu. Ali na kraju dana, moj tim je zabeležio gomilu bodova, što nam je jedan od najvažnijih ciljeva”, ispričao je Erlaher.

U drugom sprintu, koja je vožena na 35 stepeni, slavio je Ma, koji se i ranije trkao na Mulaj el Hasanu.
“Jesam vozio ranije u Maroku, ali ovo mi je prva pobeda i veoma sam srećan. Nadam se da ću do kraja sezone ponovo doživeti ovakvu radost”, poručio je Kinez.

Santjago Urutija je posle drugog vikenda sezone najbolje plasirani vozač švedske ekipe.

“U prvom sprintu je bilo odlično što smo uspeli da osvojimo 1-2 Jan i ja. Iznenadio nas je tempo Hjundaija, koji je dobio dodatnu težinu za Maroko. Na startu druge trke sam pregrejao motor, pa sam morao da se borim tokom cele distance. Ukupno gledano, vikend je bio sjajan i jedva čekam odlazak u Ameriku”, kazao je Urugvajac.

Ted Bjerk je imao uspone i padove tokom vikenda u Marakešu, ali je uspeo da završi obe trke i osvoji solidnu količinu bodova.

“Za mene lično rezultati nisu ono čemu sam se nadao i za šta sam imao brzinu. Za tim je ovo bio dobar vikend, i radujem se što su moje timske kolege bile na podijumu. Na pisti u Srednjem Ohaju sam se trkao davno, ali se radujem povratku na tu stazu”, ispričao je Bjerk.

Cijar rejsing u timskom poretku sada zaostaje samo jedan bod za vodećim BRC rejsingom.

U Sjedinjene Američke Države karavan ide prvog vikenda juna.