Borković posle podijuma u Maroku: Čini mi se da me za Uskrs uvek prati sreća!

Foto Martin Trenkler

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je podijum na prvom nastupu u FIA TCR Svetskoj seriji.

On je u drugoj trci u Maroku startovao sa treće pozicije i svojom pametnom i izuzetno brzom vožnjom uspeo je da održi poziciju i popne se na svetsko postolje.

U prvoj trci, Borković je imao izvanredan start i pokazao je da je izuzetno brz i da poseduje svetski kalibar. Međutim, domaći automobilista Sami Taofik udarioga je udario i oštetio njegov “sivik”. Oštećenje je bilo veliko i nije bilo bezbedno da nastavi vožnju na izuzetno opasnoj, uskoj uličnoj stazi u Marakešu. Timska odluka je bila da sačuva automobil za drugu trku gde je briljirao.

“Presrećan sam! Sjajan je osećaj naći se opet na FIA svetskom postolju, a posebno na uskršnji vikend. Čini mi se da me za Uskrs prati sreća jer sam i pre nekoliko godina godina doneo pobedu svojoj zemlji u Bahreinu takođe na svetskom takmičenju. GOAT rejsing me je pozvao da vozim, i nisam znao da ću biti toliko brz. Dali su mi zaista dobar auto, imao sam odličnu brzinu. I Esteban je bio brz, ali nismo hteli da rizikujemo ništa, jer se on bori za šampionat. Imao sam mnogo problema sa servom tokom trke, baš sam se namučio, ali je podijum kao nagrada tim veća. Konkurencija u Svetskoj seriji je neverovatna, oni svi voze na limitu, mnogo testiraju, mnogo snage i vremena ulažu u svoje trkačke karijere, a ja sam došao iz Pančeva i bio brz koliko i oni. To je velika satisfakcija”, ispričao je Borković posle trke.

“Veliko hvala mojoj ekipi, Hondi i JAS motorsportu na neumornom radu, mojim partnerima, porodici i najboljim navijačima na svetu – uspeli smo!”, izjavio je naš as.

Ovo je Dušanov drugi FIA podijum na najvišem svetskom nivou turing takmičenja, što ga čini prvim Srbinom kojem je to pošlo za rukom.

Podsetimo, Borković se ovog vikenda istakao kao najbrža od tri fabričke “honde sivik” koje su se takmičile, a njegova sposobnost da bude konkurentan na ovom nivou potvrđuje njegovu izuzetnu vozačku veštinu, a sada već i mentalnu snagu i iskustvo koje je razvio u svojoj bogatoj karijeri.