Ma slavio u drugoj trci na Mulaj el Hasanu, na podijumu Gerijeri i Borković

Vozač CIjan rejsinga Ma Ćinghua pobednik je druge trke FIA TCR Svetske serije u Maroku.

On je na inverznom startnom rasporedu krenuo sa pol-pozicije i bez većih problema završio trku kao pobednik.

Njego tempo pratili su Esteban Gerijeri i Dušan Borković, koji nisu preuzeli bilo kakav rizik i trku su završili na podijumu.

Malo problema Srbinu je na startu pravio Žilijen Pike, ali se naš as vešto izborio sa njim.

Loš start izveli su Erlaher i Bjerk, a Urutija se ukopao i izgubio nekoliko pozicija posle gašenja crvenih svetala.

Marko Buti je ovog puta odlično krenuo, kao metak izbio na sedmu poziciju, dok je sjajan progres imao i Nestor Đirolami, koji je sa sedmog stigao na četvrto mesto.

Posle starta je došlo do velike gužve u prve dve krivine, Mihelis je dobio udarac koji ga je bacio ka Erlaheru, a branik na “hjundai elantri” je ubrzo otpao. Mađara su nedugo zatim redom obišli svi, pa je pao na začelje kolone, ali je opstao u trci.

Pobedniku prve trke Erlaheru počeo je da se dimi prednji desni točak, uspeo je da se održi na stazi nekoliko krugova, ali je ubrzo morao da odustane.

Očigledno željan dobrog rezultata pred svojom publikom, Taufik je nastavio da napreduje i ubrzo je stigao do, tada šestoplasiranog, Askone. Pokušavao je iz kruga u krug da ga natera na grešku, jednom ga čak i pogurao, ali nije uspevao da ga obiđe.

Španac je žestoko branio poziciju i pritom oštetio gumu, pa je pred kraj distance morao u boks na zamenu pneumatika, što ga je spustilo na 13. mesto.

Prvi je kroz cilj prošao Ma, ispred Gerijerija i Borkovića, Filipi je bio četvrti, Đirolami peti, a Taufik je na kraju rangiran kao šesti. Sedmi je pored karirane zastave prošao Buti, ispred Bjerka i Urutije, a drugi domaći heroj Mehdi Benani na kraju je bio deseti.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Mihelis sa 97 poena, 11 više od Urutije i 15 od Erlahera.

Sledeći trkački vikend planiran je za 7. i 8. jun na američkoj stazi Srednji Ohajo.