Erlaher nadmoćan u drugom sprintu na Adriji, na podijumu Ferviš i Magnus

Foto: Daniel Ahlgren

Branilac titule Svetskog kupa turing automobila Jan Erlaher trijumfovao je u drugoj trci pretposlednjeg trkačkog vikenda.

On je startovao sa pol-pozicije i veoma suvereno vodio tokom čitave distance, a pobeda ga je učvrstila na vodećem mestu u generalnom plasmanu sa 200 osvojenih poena.

Na startu trke došlo je do kontakta uzmeđu Đirolamija, Koronela i Vernea, što je Argentimca izbacilo u šljunak sa probušenim pneumatikom, a slična sudbija zadesila je i Koronela, kome se peh sa gumom dogodio nešto kasnije u istom krugu.

Verne je pao na začelje kolone, a posle odlaska u boks i povratka na stazi nije uspeo da se oporavi od incidenta, koji je i posle trke ostao pod istragom.

Dvojac Komtuju rejsinga Žil Magnus i Frederik Ferviš opstali su na pozicijama dva i tri, s tim što je Magnus propustio timskog kolegu, jer je Ferviš i dalje u igri za titulu.

U nastavku nije bilo mnogo akcije na stazi, osim što je Tarkvini naterao Gerijerija na grešku i prošao ga za peto mesto.
Italijanski veteran, koji je najavio penziju posle ove sezone, ustremio se na još jednog turing velikana Ivana Milera, ali do kraja distance nije bilo akcije.

Prvi je kroz cilj prošao Erlaher, ispred Ferviša i magnusa, Miler je bio četvrti, Tarkvini peti, a Gerijeri je pored karirane zastave prošao kao šesti.

Mihelis je osvojio sedmo mesto, Bjerk je posle jedne ekskurzije na startu uspeo da se domogne osme pozicije, deveti je bio Luka Engstler, a deseti Rob Haf.

Bodove na Adriji su osvojili još i Askona, Taši, Urutija, Berton i Monteiro.

Erlaher sada vodi u generalnom plasmanu sa 200 poena, Ferviš je novi drugi sa 35 poena zaostatka, Gerijeri je treći sa -36, Urutija zaostaje 43, a Verne 49.

Poslednji WTCR vikend planiran je za 27. i 28. novembar na ruskom autodromu Soči, a u igri je još 60 bodova.