Urutija slavio na Adriji ispred Koronela i Gerijerija, Erlaher 11. ali i dalje vodeći u generalnom plasmanu

Photo Paulo Maria / DPPI

Vozač Cijan rejsinga Santjago Urutija pobednik je prve trke Svetskog kupa turing automobila na autodromu Adrija.

Urugvajac je startovao sa pol-pozicije, ali je vođstvo izgubio od Estebana Gerijerija pre prve krivine. Već u drugom krugu Urutija je iznenadio Gerijeri i vratio vodeće mesto uz kontakt, ali veoma lepim manevrom.

Prvi deo sprinta nije obilovao akcijom, osim što se Žan-Karl Verne povremeno ukazivao Janu Erlaheru u retrovizorima, koji je krenuo deseti i držao tu poziciju.

U petom krugu Verne je uspeo da savlada Erlahera i ustremio se na Natanaela Bertona.

Imeđu dvojice Francuza se vodila bitka nekoliko krugova, Berton je je uspeo da prođe Vernea, ali se ovaj nije predao i posle nekoliko kontakata pilot “audija” je završio u zidu.

U tom delu trke Ferviš je propustio timskog kolegu Magnusa da on pokuša da se obračuna sa Đirolamijem, a ova akcija je realizovana u 11. krugu, kad su se oba vozača komtuju rejsinga našla ispred Argentinca.

Pred kraj se probudio i Tom Koronel, koji je veći deo trke bio potpuno usamljen na trećoj poziciji. On je savldao Gerijeri za drugu poziciju, a pilota “honde” je bio ugrožen i od Mihelisa.

U poslednjem krugu je Tarkvini prošao Erlahera, pa je branilac titule trku 1 završio na 11. mestu.

Prvi je pored karirane zastave prošao Urutija, ispred Koronela i Gerijerija, Mihelis je bio četvrti, Miler peti, a Ferviš i Magnus su kroz cilj prošli kao pesti i sedmi ispred Đirolamija.

Verne je izvukao najviše što je mogao sa devetom pozicijom, ali je njegov incident sa Bertonom ostao pod istragom.
Tarkvini je trku završio kao deseti, ispred Erlahera, Askone, Bjerka, Hafa i Engstlera.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Erlaher sa 175 poena, Urutija je sada novi drugoplasirani sa zaostatkom od 21 poen, koliko je daleko i Gerijeri. Verne je sa na -24, a Ferviš na -30.

Druga trka je na programu od 12.15.