Erlaher osvojio pol-poziciju u Italiji, Urutija startuje prvi u trci 1

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa turing automobila Jan Erlaher osvojio je pol-poziciju za drugu trku na stazi Adrija.

On je renovirani italijanski autodrom prošao za 1:49.347, što je bilo bolje za više od desetinke od Frederika Ferviša.

U prvoj trci će sa najboljeg startnog mesta krenuti Santjago Urutija, zahvaljujući inverznom rasporedu jer je u kvalifikacijama bio deseti.

U prvom delu sesije svi vozači Cijan rejsinga pokazali su izuzetan tempo, a Erlaher je već tada bio najbrži ispred Urutije.

Žil Magnus je bio najbolje plasirani “audi” na trećoj poziciji, ispred još jednog pilota “lynk&co” Teda Bjerka, Frederika Ferviša u još jednom “audiju” i trećeg pilota Cijan rejsinga Ivana Milera.

Najbola “elantra” bila je ona koju vozi Norbert Mihelis na petoj poziciji, ispred Ferviša, i Atile Tašija u “hondi”. Osmo i deveto mesto pripalo je veteranima Tomu Koronelu i Gabrijeleu Tarkviniji, koji se tokom Q1 žalio na problem sa kočnicama.

U Q2 su prošli još i Ivan Miler, Nestor Đirolami i Esteban Gerijeri.

U borbu za najbolje startno mesto posle Q2 ostali su Ferviš, Erlaher, Bjerk, Magnus i Miler, a branilac titule iz 2020. je prvi izašao na stazu i postavio vreme koje je ostalo nedostižno konkurentima.

Prva trka na programu je sutra od 10.15.