Erlaher posle Spa: Nadam se da će se ubuduće vozački standardi nekih trkača poboljšati

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Dvostruki svetski šampion Jan Erlaher imao je odličan vikend na Spa-Frankoršampu.

Vozač Cijan rejsinga i pilot “lynk&co” osvojio je pol-poziciju, koju je u prvoj trci pretočio u pobedu, pa je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu TCR Svetske serije.

Drugi sprint u Belgiji doneo mu je peto mesto, ali je njegov glavni rival Norbert Mihelis bio drugi, pa je ponovo došlo do smene na čelu tabele, a Erlaher je posle Blegije drugoplasirani.

“Veoma sam srećan što sam osvojio prvu pobedu u TCR Svetskoj seriji, posebno jer je ona došla na fantastičnoj stazi kakava je Spa, tu je uvek veliki pritisak. Iako se činilo da je moja pobeda bila laka, nije baš tako bilo, posebno kad je izašao sigurnosni auto i anulirao sav moj trdu da pobegnem rivalima. “Honda” ima sjajnu maksimalnu brzinu i Đirolami je to koristio, pa sam se trudio da mu ne dajem zavetrinu. Na kraju smo obojica spustili tempo, pa ke razlika na cilju bila minimalna, ali važno da su gume izdržale”.

“Druga trka je bila zbrkana, nadam se da će se ubuduće vozački standardi nekih trkača poboljšati. Zahvalan sam ekipi, radili su naporno”, rekao je Elrlaher.

Sledeći vikend TCR Svetske serije vozi se sa TCR Italija na Valelungi 10. i 11. juna.