Koronel: Propustio sam dva fabrička Audija na Spa, ali mi je Komtuju za to dao besplatan GT test

Na zajedničkom vikendu TCR Svetske serije i TCR Evropa u Belgiji Tom Koronel je ubeležio dva druga mesta i tako se učvrstio na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu najboljeg evropskog takmičenja.

Taktika koja je osmišljena za Francusku da ne bude visoko kvalifikovan, kako ne bi dodao balast u svoj “audi RS3 LMS” urodila je plodom.

“Veoma je važno da na brzim stazama kakav je Spa-Frankoršamp ne budete preteški”, objašnjava trkač iz Naredna. “Vikend je bio sjajan, vreme nas je poslužilo, vozili smo na najlepšoj stazi na svetu, veoma sam srećan”.

On je otkrio i šta se dešavalo na radio vezi sa ekipom Komtuju, koja je na belgijskom vikendu imala čak šest automobila.

“U poslednjem krugu su me zamolili da propustim dva automobila koja se takmiče u Svetskoj seriji i imaju fabričku podršku Audija. Kao što se zna, ne postoji besplatan ručak, pa sam u zamenu za taj manevar dobio besplatno GT testiranje! Pristao sam, jer mi to ništa nije značilo u poretku TCR Evropa”.

“U drugoj trci sam stvarno želeo da pobedim, i imao priliku za to, ali me je Urutija udario i destabilizovao auto. Ipak, stvari u TCR Evropa mi idu naruku, do sada sam skupio 218 bodova i imam 15 više od Filipija, a iz Belgije sam poneo kući čak pet trofeja”.

Sledeći vikend TCR Evropa vozi se u Mađarskoj za tri nedelje.