Borković posle Spa: Mislio sam da ću se onesvestiti od bolova, bila mi je to jedna od najtežih trka u životu

Srpski automobilista Dušan Borković, nakon sjajnog vikenda u Francuskoj gde je zabeležio pobedu i drugo mesto, osvojio je 23 poena na jednoj od najkompleksnijih staza na svetu Spa Frankoršampu.

On je u prvoj trci je zadobio jak udarac, ugruvan vrat i iščašenje palca leve ruke nakon incidenta sa mladim Australijancem Bergvanom, a posle incidenta obojica su odustala.

Do poslednjeg trenutka je bilo neizvesno da li će naš as biti u stanju da vozi drugu trku. Međutim, Borkovića je, iako pod jakim bolovima i analgeticima, smogao snagu da izađe na stazu i postigne izuzetan uspeh u poretku TCR Evrope osvojivši šesto mesto.

„Mislio sam da neću moći da vozim drugu trku zbog povrede palca, ali sam smogao snage zbog svojih navijača, sponzora i moje Srbije da ipak izvezem jednu od najtežih trka u životu. Budući da sam dobio kaznu da započnem tri startne pozicije unazad zbog sudara u prvoj trci, razmišljao sam da samo startujem i odslužim kaznu da me ona ne bi sačekala na narednoj trci na Hungaroringu. Međutim, uspeo sam da odvezem celu distancu, iako sam na pola hteo da padnem u nesvest od bolova. Ovo je veoma teška i tehnički izazovna staza, kao i prolazak kroz najpoznatiju krivinu na svetu O Ruž, gde je veliki nagib, a prosečna brzina 250-300km/h. Na kraju sam osvojio dovoljno bodova da zadržimo četvrto mesto u generalnom plasmanu. Okrećemo se ka narednom izazovu u Mađarskoj,gde nastavljamo ovogodišnju promociju Srbije u svetu i dalju borbu za što bolje plasmane“, izjavio je Dušan Borković.

TCR Evropa ponovo vozi zajedno a TCR Svetskom serijom na Hungaroringu 17. i 18. juna, a Borković je pozvao svoje navijače da dođu na stazu jer će biti obezbeđna 15 metara duga zastava naše zemlje.