Erlaher: Za Makau treba da ponesete mu*a sa sobom!

Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

Pilot “lade veste” RC motorsporta Jan Erlaher imaće svoj debi na ulicama Makaua, ali iskustvo na, po mnogima, najopasnijoj stazi na svetu ne manjka članovima njegove porodice, majci Keti i ujaku Ivanu Mileru.

Keti Miler završila je F3 trku 1983. godine na 12. mestu, dok je njen mlađi brat Ivan tu dva puta trijumfovao u WTCC-u, pa će njihovi saveti i znanje biti od velike pomoći mladom Janu.

Alzašanin je stazu Makau Guja zasad samo vežbao na simulatoru, i njegov prvi utisak zasniva se na upoređenju sa ulicama Vila Reala na kojima jeste vozio.

“Već je Vila Real bio veoma teška staza, ali je kažu da je Makau korak ispred svega u svakom smislu. Moja majka se tu trkala u Formuli 3 i kazala mi je da je to mitsko mesto, dok je moj ujak mnogo puta vozio u WTCC-u. Sećam se da sam ustajao u četiri ujutru kako bih ga gledao na TV-u dok se borio za šampionske titule. Možda bih mogao sa njim da se provezem po stazi kako bih osmotrio sve zidove, putanje i neravnine”, ispričao je Erlaher.

“Znam da se neke krivine voze naslepo, pa je najvažnije imati poverenja u auto i naučiti stazu što je brže moguće. Izvinjavam se na izrazu, ali sa sobom morate da ponesete muda, jer je to veliki izazov za rukija kakav sam ja i biće veoma interesantno. Mnogo toga ću naučiti”, dodao je 21-godišnjak iz Miluza, pobednik ovogodišnje uvodne trke u Argentini.