Stefanovski testirao “hjundai i30 N”: Auto mi se sviđa, ali hoću da isprobam i “hondu tajp R”

Makedonski automobilista Igor Stefanovski tek što je završio sezonu, a već je ušao u pripreme za 2018.

On je pre nekoliko dana boravio na stazi Tacio Nuvolari u Italiji, gde je testirao novi TCR automobil “hjundai i30 N”.

“Velika mi je čast što me je Hjundai pozvao na test. Otišao sam tamo sa svojim inženjerom Miroslavom Rastovićem, jer želimo da probamo još neke TCR automobile kako bismo doneli pravu odluku za sledeću sezonu”, rekao je Stefanovski za naš portal.

“Uz Gabrijelea Tarkvinija, na stazi su bili i Džoš Fajls i još nekoliko italijanskih trkača. Celog dana je padala kiša, a ja na toj stazi nisam nikad ranije vozio, pa nisam mogao da steknem pravi utisak o automobilu, ali mislim da je iskustvo sjajno”.

“Ukupno gledano, “hjundai” je malo agresivniji auto od “seata”, koji je kompaktniji i mirniji. Sviđa mi se, ali sam rezervisan. Čekam da se završi sezona u TCR internacionalnoj seriji, pa da napravim test i “honde tajp R”. Naravno, ne isključujem mogućnost da ostanem i u “seatu”, ali bih prvo želeo da vidim šta će nam VW grupa ponuditi od unapređenja za njega. Želim da se za sledeću sezonu dobro naoružam, jer planiram da ciljam visok plasman”.

Stefanovski generalno ima ideju da u 2018. vozi ETCC, ali je opstanak te serije neizvestan.

“Meni je, generalno, svejedno da li ću voziti ETCC ili novu seriju TCR Evropa. To su isti automobili, a TCR bi mogao da ima ozbiljniju konkurenciju, što bi mi bilo zabavnije. U svakom slučaju, odluku neću doneti pre decembra, dok sakupimo sve potrebne informacije i sastavimo budžet”.