ETCC finale na Mostu: Njih su četvorica, a titula samo jedna

Finale Evropskog kupa turing automobila ovog vikenda na autodromu Most obećava mnogo uzbuđenja.

Četvorica vozača imaju šansu da osvoje titulu – Petr Fulin, Kristjohanes Šrajber, Norbert Nađ i Igor Stefanovski. Matematički gledano, u igri je i Peter Rikli, ali s obzirom na ogroman bodovni zaostatak, nije realno očekivati da će se on upustiti u bitku, već će pomagati svom pulenu Šrajberu, kao prošle sezone Krisu Rihardu.

Fulin će se boriti za titulu pred domaćom publikom, a u Most dolazi kao lider, sa 63 poena.

“Morate da vozite glavom, ja sam tako stigao do trećeg mesta na Zolderu. Možete da kalkulišete brojkama, a onda vas iznenadi kvar na automobilu. Najvažnija stvar je završiti trku. Ne bih voleo da vidim jedan auto koji pobegne svima i napravi veliku prednost, dok se drugi bore za ostatke. Svi pretendenti na titulu su podjednako dobri”, rekao je bivši dvostruki osvajač ETCC titule, koji već treću sezonu vozi “seat”.

Trenutno drugoplasirani Šrajber u bilansu ima 57 bodova. On smatra da je Fulin prvi favorit za titulu, pre svega jer je Most njegova domaća staza koju odlično poznaje.

“Naravno da će mi mnogo značiti da osvojim titulu, ali ne osećam preveliki pritisak zbog toga. Ako izuzmemo tehničke probleme koje smo imali, veoma sam zadovoljan kakva mi je bila sezona i sve što se dalje bude događalo biće mi kao šlag na torti”, kazao je 29-godišnji Švajcarac, jedini pilot “honde” među pretendentima na evropsko zlato.

“Most je Fulinova staza, pa mislim da testovi i treninzi neće biti dovoljni da ga stignemo”, složio se Nađ, još jedan pretendent za volanom “seata”. “Razmišljam o šampionatu, ali o tome ima smisla govoriti tek posle poslednje trke. Ne želim da znam mnogo o brojevima, samo želim da uživam u trkanju i da ne kalkulišem”, poručio je 22-godišnji Mađar koji je dosad osvojio 56 bodova.

Stefanovski je dvostruki osvajač evropske titule na brdskim stazama, ali ima jaku želju da se okiti zlatom i na krugu.

Makedonski trkač ima 55 poena i tron takođe napada u “seat leonu”, a svoj cilj ističe bez lažne skromnosti.

“Idem u Most da se borim za titulu! To je i moja i ambicija mog tima. Ne poznajem stazu, ali se nadam da ćemo uraditi neki test pre trkačkog vikenda.”

Van borbe za naslov ostao je Andreas Pfister, koji je ove godine ušao u takmičenje sa starom (DSG) specifikacijom “seat leona”. U boljem svetlu nego 2016. pokazao se Fabio Mota, a njegov timski kolega Mladen Lalušić vraća se u ETCC posle preskočenog vikenda na Zolderu.

Jedini pilot “audija RS3 LMS” treba da bude Plamen Kralev, koji nije učestvovao na poslednjoj rundi TCR Italija, ali je vozio ETCC trke u Belgiji. Boje Zenge motorsporta braniće i jedina dama u seriji Anet Đerđ.

Što se pojačanja tiče, osim najavljenog tinejdžera Vaclava Nimča koji će voziti “VW golf”, slovenačka ekipa Lema rejsing u Most dolazi sa dva “seata”. Jedan će voziti Poljak Macej Laškjevič, a drugi Čeh Petr Čižek.

Ranije najavljeni odlazak na ETCC finale Rudija Pešovića je, nažalost, otkazan, jer je šteta na njegovom “audiju” ogromna posle udesa na Zolderu.

Na češkoj rundi kupa trebalo bi da učestvuje 14 automobila.

Autodrom Most nalazi se na severozapadu Češke, otvoren je 1983. i bio je prva stalna trkačka pista u zemlji – u to vreme, stazu Brno su još činili lokalni putevi. Najveću reputaciju stekao je kao domaćin trka kamiona, što je i ovog vikenda slučaj: glavni program predstavlja FIA evropski šampionat u toj kategoriji, dok je ETCC pratnja i tu se pojavljuje prvi put u istoriji staze.

Vozači ETC kupa u petak izlaze na test, za subotu su predviđeni trening i kvalifikacije, a obe trke voze se u nedelju, sve to po sledećem rasporedu.

ETCC na Mostu, satnica:

petak, 11:40-12:25 (45′) – test
subota, 9:40-10:25 (45′) – trening
subota, 14:15-14:45 (30′) – kvalifikacije
nedelja, 10:50 – trka 1 (12 krugova)
nedelja, 12:30 – trka 2 (12 krugova)