Kakav otac, takav sin: Na Mostu vozi i Petr Fulin Mlađi!

Među učesnicima završne i odlučujuće runde Evropskog kupa turing automobila na autodromu Most biće i Petr Fulin Mlađi.

U pitanju je, naravno, sin dvostrukog osvajača ETC kupa i ovogodišnjeg najozbiljnijeg pretendenta na novu evropsku krunu.

Fulin otac još je ranije najavio kako bi na Mostu mogao da dobije pojačanje iz redova sopstvene porodice, a neposredno pre finalnog takmičarskog vikenda taj plan se i ostvario.

Fulin Mlađi u biografiji ima titulu u kartingu, vozio je i Škoda oktavija kup, a na Mostu će nastupiti u “seatu”.

“O ovom startu obavešten sam pre dve nedelje, kada mi je otac poslao poruku da treba da obnovim trkačku licencu. Radujem se trkama i biće zanimljivo što ću se na startu naći sa svojim ocem. Cilj mi je pre svega da steknem iskustvo, ja ću debitovati u ovom automobilu, a proteklih skoro godinu dana bavio sam se nečim drugim”, ispričao je Fulin junior.

“Drago mi je što je ovaj start omogućen uz podršku Seata Češka”, kazao je Fulin senior. “Moj sin će se trkati pod firmom Fulin trkačke akademije i verujem da će mu se trke dopasti.”

“Ja se vikendu na Mostu radujem kao i svakom drugom u godini. Prijaće mi da se trkam pred mojom publikom, staza mi se sviđa, ali samo to nam neće doneti titulu. Suštinski je bitno da vozim odgovorno, rekao bih da “vozim glavom”. Jedna jedina trka može potpuno da preokrene stanje na tabeli. Šrajber, Nađ i Stefanovski su moćni konkurenti, ne bih voleo da neko odustajanje odluči o tituli, zato ćemo u najvećoj mogućoj meri paziti na pripreme, kao što obično i radimo”, završio je Fulda.

Učešće Fulinovih daje zanimljiv dodatni zaplet finalnoj rundi ETC kupa, tim više što se sve dešava u Češkoj, istakao je koordinator takmičenja Erik Nev i dodao: “Fulin otac je veoma lojalan ETCC takmičar, čije učešće u seriji izuzetno cenimo.”

Stiče se utisak da je stariji Fulin pripremio revanš za prošlogodišnje finale u Imoli. Tada je suparnički Rikli motorsport prijavio čak tri “honde” više, kako bi i brojem nadmašio konkurente iz Kreneka. Plan je urodio plodom, jer je pitanje osvajača titule rešeno kada je jedan od gostiju, Aku Pelinen, propustio Krisa Riharda do drugog mesta, pa Fulinu pobeda u trci 2 nije vredela ništa. Trkač iz Plzena na Most nije doveo nijedno tako zvučno ime kao pojačanje, ali je činjenica da će na stazi biti prisutna još trojica Čeha – Vaclav Nimč, Petr Čižek i Fulin Mlađi, i da bi oni u nekom od scenarija mogli da utiču na rezultat.

Obe trke završne runde biće prenošene uživo na Eurosportu u nedelju 8. oktobra, prva od 10:50, druga od 12:30.