ETCC test: Fulin 0,176 sekundi ispred Stefanovskog

Odlučujući trkački vikend Evropskog kupa turing automobila na autodromu Most otvoren je 45-minutnim testom, na kom je najbrži krug, po očekivanju, izvezao češki pilot Petr Fulin u “seat leonu” Krenek motorsporta.

Na svojoj domaćoj stazi, Fulin je najbržih 1:43.542 postavio u poslednjem jurišu na štopericu i za 0.176 sekundi je nadmašio dotle najboljeg Igora Stefanovskog, takođe vozača “seata”. Ova dvojica pilota su se i smenjivala na prvom mestu sesije.

Treća pozicija pripala je Plamenu Kralevu u “audiju”, koji je za Fulinom kasnio šest desetinki, a daljih 99 stotinki iza Bugarina bio je Norbert Nađ u Zengeovom “seatu”.

Drugoplasirani u generalnom Kristjohanes Šrajber smestio je “hondu sivik” na poziciju pet, uz zaostatak od 1.193 sekunde za liderom.

Tako su se četvorica realnih pretendenata na evropsko zlato našla među prvih pet i nagovestila su superuzbudljivu završnicu sezone.

Poštovanja dostojno šesto mesto zauzeo je ETCC debitant, češki tinejdžer Vaclav Nimč, prvi takmičar koji u seriji nastupa sa “folksvagen golfom”.

Takođe respektabilan rezultat ostvario je Mladen Lalušić, jedini srpski takmičar na Mostu. Posle preskočene runde na Zolderu, Novosađanin se vratio u kokpit i na testu je dovezao “seat” Lein rejsinga do sedme pozicije.

Peter Rikli je završio osmi, a Fulin Mlađi u svom prvom izlasku na pistu posle duže pauze bio je sasvim solidan deveti. Plasman prvih deset zaokružio je drugi Leinov trkač Fabio Mota, čiji se “leon” zaustavio na stazi u poslednjim trenucima testa.

Andreas Pfister je rangiran kao jedanaesti, Lemini ETCC debitanti Petr Čižek i Macej Laškjevič zauzeli su mesta 12 i 14, a između njih se smestila Anet Đerđ.

Na testu je učestvovalo svih četrnaestoro prijavljenih takmičara, a najvredniji su bili Nimč, Rikli, Fulin Mlađi i Anet Đerđ, svi sa po 19 pređenih krugova.

Današnji ETCC program na Mostu je završen, nastavak akcije sledi sutra u 9:40, kada je na programu 45-minutni trening, poslednja prilika za pretkvalifikacionu probu.