ETCC premijerno na Zolderu: Učesnici, satnica, hendikep težine

Manje od dve nedelje po završetku češke runde, Evropski kup turing automobila bliži se finišu sezone, nastupom na pretposlednjoj etapi sezone, na stazi Zolder u Belgiji, od 18. do 20. septembra.

Ovaj autodrom dosad nije ugostio ETCC savremene epohe, ali Zolder ima i te kako bogatu istoriju auto i moto takmičenja. Uz turing automobile, ovog vikenda na njegov asfalt izlazi i FIA Evropski šampionat kamiona.

Belgija nema svojih vozača u ETC kupu, ali će susedni Nemačka i Luksemburg biti zastupljeni. Štaviše, Luksemburg ima dvojicu predstavnika ovog vikenda – povratnika Bena Lintgena i celosezonskog učesnika Žila Bruknera, koji se sa “ford fijestama” takmiče u klasi S1600 .

makshin brno brukner brnoLingten se prošle godine trkao u ETC kupu na Spa-Frankoršampu, a Brukner je otkrio otkud ovaj povratak u kategoriju: “Ben je jedan od mojih najboljih prijatelja, takođe je i moj mehaničar. Kupio je moju staru “fijestu” i prošle godine je startovao na Spa. Sad je rešio da nastupi i na Zolderu”, objasnio je osvajač ETC kupa u klasi S1600 iz 2014. godine.

Bruknerova ovogodišnja S1600 kampanja nije protekla po planu. Pred dolazak na Zolder, ovaj profesionalni baštovan zaostaje 34 boda iza vodećeg Niklasa Makšina i na trećoj je poziciji u klasi. “Ovo nije dobra godina. Imamo mnogo problema sa automobilom i podešavanjima i ne osećam da je to moj auto”, kaže Brukner koji živi 220 kilometara od Zoldera, na kojem se ranije trkao 2004. godine.

U ETCC-u su ostale još četiri trke, ali se dve finalne, na autodromu Perguza na Siciliji sledećeg meseca boduju duplo.

U TC2T klasi apsolutno dominira Davit Kadžaja, koji je svojim dosadašnjim pobedama dodao još dve u Brnu. Gruzin jedini u takmičenju ima stopostotni učinak, osvojio je  sve pol pozicije i svaku ovogodišnju trku. Njemu, istina, još izmiče trkački trijumf u ukupnom poretku, ali je to u ovom Kupu ionako samo stvar prestiža. Konkurenti će mu i na Zolderu biti turski vozači Ajtač Biter, Imit Ilki i Galip Atar, koji voze identične automobile, ali su protiv Kadžaje nemoćni. Iako takmičare na Siciliji očekuje dvostruka porcija poena, Data već u Belgiji može da osvoji ETC kup u svojoj klasi, za šta mu treba da stekne 12 bodova više od Bitera.

matejovski brno

Mihal Matejovski je “viđen” za konačni trijumf u TC2 klasi, ali nema dovoljnu prednost da bi već na Zolderu završio stvar. Čeh je na domaćem terenu u Brnu slavio dva puta, podigavši broj ovosezonskih trijumfa na šest. Na 18 poena iza njega u poretku nalazi se iskusni Švajcarac Peter Rikli, koji trećeplasiranom Ibrahimu Okjaju beži 20 bodova. Riklijev timski kolega Danijel Konrad i dalje sakuplja iskustvo vozeći “hondu sivik”, ali bez zapaženijih rezultata.

Klasa S1600 obeležena je dominacijom Niklasa Makšina, koji je takođe dva puta trijumfovao u Češkoj, a ove godine sedam puta ukupno. Njegova suparnica Ulrike Kraft nije završila trku 2 na Brnu, pa sada zaostaje 27 bodova za sićušnim Nemcem. Pošto jedinoj dami u ETC kupu beži 27 poena, i Makšin može da osvoji titulu već na Zolderu, gde nikada ranije nije vozio ali stazu naziva svojom omiljenom. U najslabijoj klasi Kupa startovaće i već pomenuti Brukner i Lintgen, kao i Ervin Lukas, koji se na Brnu nije trkao jer se slupao na testu.

borkovic homola brno fulin brno
I srpskoj pubici, a i objektivno najzanimljivija ETCC klasa jeste Monomarka, u kojoj vozi Dušan Borković.
On je na Automotodromu Masarik nastavio pravilan niz od jedne pobede po rundi i novim, ukupno četvrtim trijumfom dodatno je povećao šanse da sezonu završi kao osvajač Kupa. Ipak, matematika kaže da to neće moći da učini već u Zolderu.

Mato Homola je u Brnu zabeležio svoju prvu pobedu, i to izgleda u pravi čas, jer mu je ona pomogla da iskoristi Fulinov maler u Češkoj i skoči na drugu poziciju na tabeli. U najatraktivnijoj klasi ETC kupa 2015. u Belgiji će startovati samo još Andreas Pfister i Roni Jost, pošto srpski Lein rejsing i njegovi vozači Mladen Lalušić i Dejan Bulatović preskaču ovaj ETCC trkački vikend.

tabela ETCC zolder
Iz gornje tabele vidi se da su svi protagonisti klasa već dostigli maksimalne predviđene hendikep težine (za S1600 25 kilograma, za sve ostale 50 kg), pa balast ne bi trebalo da igra preterano važnu ulogu u zbivanjima dolazećeg vikenda.

Ukupno 19 vozača dolazi na ETCC rundu na Zolderu, na stazu u pokrajini Limburg u severozapadnoj Belgiji, dugačku 4.011 metara. Autodrom je otvoren 1963. godine, kao prva namenski izgrađena trkačka pista u zemlji. U vreme kada je Spa pao u nemilost, Zolder je bio mesto održavanja velikih nagrada Formule 1 i ostaće zauvek upamćen po tragediji koja 1982. je odnela život legendarnog Žila Vilneva.

Poslednja F1 trka na ovom mestu vožena je 1984. godine i osvojio ju je Ferarijev pilot Mikele Alboreto. U savremenoj epohi, autodrom je ugostio Čempkar seriju 2007, a nalazio se i na kalendaru Svetskog šampionata turing automobila u sezonama 2010. i 2011. Na njemu se održavaju 24-časovne GT trke, ali i 12-časovna biciklistička nadmetanja.

Za kraj najave pretposlednje runde Evropskog kupa turing automobila, donosimo i program i satnicu dešavanja na Zolderu:

petak, 18. septembar
14:35 – 15:20 – ETCC test 1 (45’)
16:30 – 17:15 – ETCC test 2 (45’)

subota, 19. septembar
10:00 – 10:30 – ETCC trening (30’)
15:00 – 15:30 – ETCC kvalifikacije (30’)

nedelja, 20. septembar
12:50 – trka 1 (13 krugova, leteći start)
15:05 – trka 2 (13 krugova, start iz mesta)

Nijedna od ETCC trka na Zolderu neće biti prenošena direktno na Eurosportu, a termine eventualnih emitovanja u snimku blagovremeno ćemo najaviti.