ETCC, Spa: Otac i sin i dvojica braće u TC2 klasi

Na četvrtoj rundi Evropskog kupa turing automobila, na Spa Frankoršampu, Filip Sladečka će voziti „alfu 156“ tima Unikorse. Slovački trkač je sa mađarskom ekipom u sredu testirao na Slovakija ringu, a kokpit „alfe“ je slobodan jer superbrzi Norbert Kiš u vreme belgijske ETCC runde ponovo ima obaveze u Evropskom prvenstvu za kamione.

Filip Sladečka se tokom proteklih godina takmičio u nacionalnim prvenstvima Češke i Slovačke, CEZ-u, Lamborgini supertrofeju, FIA GT3 i drugim granturizmo kategorijama. Prošle sezone pojavljivao se u ETC kupu na Slovakija ringu i Salcburgringu, oba puta u „alfi 156“. S timom Unikorse učestvovao je na slovačkom trkačkom vikendu 2013. i završio ga je već u petak, jer se polupao i time stavio tačku na svoj nastup kod kuće.

Ove sezone Filip rukovodi ekipom Sladečka motorsport u ETCC-u i pokušava da pomogne mlađem bratu Samuelu da izgradi trkačku karijeru. Njegov vanredni povratak u takmičarsku ulogu nije planiran kao dugoročni projekat, već treba da važi samo za jednu, predstojeću ETC rundu. U Belgiji će, dakle, u TC2 klasi voziti i jedan i drugi Sladečka, obojica u „alfama 156“, s tim što je mlađi brat prijavljen kao trkač Sladečka motorsporta. Stoga će odnos mađarske i slovačke ekipe na legendarnoj stazi u Ardenima biti delimično konkurentski, a delimično partnerski.
Massimo Zanin (Pro.Motorsport, BMW 320i-B24h 2.0 #201)
Još jedno porodično pojačanje u TC2 klasi Evropskog kupa dolazi iz Padove. Na Spa Frankoršampu će za tim Pro motorsport voziti otac i sin, Masimo Zanin i Filipo Marija Zanin. Italijani će se takmičiti u TC2 klasi, za volanima BMW-a 320 si, s kojima inače nastupaju u nacionalnom Turizmo endurans šampionatu. U toj seriji su kao tandem prošle sezone osvojili titulu prvaka u klasi S2000.