Vesnić ne vozi u Belgiji!

Pogled na objavljeni spisak vozača prijavljenih za četvrtu rundu ETC kupa u Belgiji donosi saznanje koje će neprijatno odjeknuti među ljubiteljima automobilizma u Srbiji. Među takmičarima na listi nema Milovana Mikice Vesnića, što znači da se BMW 320si sa srpskom trobojkom i startnim brojem 14 neće pojaviti na legendarnom Spa Frankoršampu.

Evropski poduhvat Mikice Vesnića i njegovog tima ove godine je naišao na niz ogromnih prepreka. Manjak u budžetu je očigledno najveća i nepremostiva prepona i nedostatak para je, pretpostavljamo, i glavni razlog za odustajanje od belgijske runde.

2014-05-24 12-09-25 - IMG_2776Kolike posledice ostavlja rupa u finansijama vidljivo je na primeru stanja automobila koji je Vesnić ove godine odabrao za svoju takmičarsku spravu. U Slovačkoj se razbistrilo: neadekvatne komponente u sistemu oslanjanja i kočnom sistemu činile su BMW 320si prirodno manje konkurentnim. Stvar se mogla promenti, ali za nove amortizere i diskove nije bilo novca, o finansiranju testova da i ne govorimo.

Ekipa koja prati srpskog asa maksimalno se potrudila i oko takvog auta i pokušavala je da ga podesi što je bolje moguće, pa je postigla svoj najbolji sezonski rezultat u Austriji. Za skok do Frankoršampa, međutim, očigledno više nije bilo daha.

Ako ASK Sport auto Vesnić nije uspeo da „dobaci“ do Belgije, teško je očekivati da će se pojaviti neka spasonosna sila koja bi omogućila da Mikicu u septembru gledamo kako se trka na završnoj ETCC rundi na Perguzi. Pitanje je koliko bi to uopšte smisla imalo, ali ćemo, do zvanične informacije temu ipak ostaviti otvorenom.

Napomenimo da je za ETCC rundu na Spa Frankoršampu prijavljen 31 starter: 4 u TC2T klasi, 13 u TC2, 7 u klasi S1600 i 7 u monomarki.