ETCC test 1: Rihard ispred Fulina, Stefanovski treći

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Prvo odmeravanje snaga na završnoj i presudnoj rundi ETC kupa u Imoli završeno je u korist vodećeg u TCN2 klasi, Švajcarca Krisa Riharda.

Pred kraj pokučasovne sesije, pilot “honde” Rikli motorsporta izvezao je krug od 1:52.902 i s vrha poretka skinuo dotle vodećeg Petra Fulina, nadmašivši za 0.828 sekundi jedinog rivala u borbi za evropsko zlato. Rihard je štedeo svoj automobil, prešao je devet krugova, a najbrži mu je bio pretposlednji.

Fulin je svoje najbolje vreme postigao u petom od sedam pokušaja. Čeh bi verovatno vozio još, ali je njegov “seat” počeo da ispušta ulje i povučen je u garažu Krenek motorsporta. Trkač iz Plzena rekao nam je da ekipa sumnja da je u pitanju menjačko ulje, ali da to tek treba da proveri.

22 FULIN Petr (cze) Seat Leon 2000 team Krenek motorsport action during the 2016 ETCC European Touring Car Championship race at Magny-Cours, France from July 8 to 10 - Photo Francois Flamand / DPPI

Lep rezultat za početak vikenda i tek drugi susret sa autodromom Enco i Dino Ferari ostvario je Igor Stefanovski. Makedonac je izborio treću poziciju u svom prvom nastupu za volanom “leona TCR” srpskog Lein rejsinga. Marljivo ispunjavajući s timom dogovoreni program, i popravljajući vremena, Idže je prešao 13 krugova. Najbrži mu je bio onaj od 1:53.883, što ga je provizorno držalo na drugom mestu, sve dok Rihard u finišu nije kazao poslednju reč.

Finac Aku Pelinen, koji ovog vikenda nastupa za Rikli Motorsport, vlasnik je četvrtog vremena (+1.811), a za njim su se do osme pozicije nanizali “seati” Kristjohanesa Šrajbera, Fabija Mote i Andreasa Pfistera, te “honda” Petera Riklija.

Ličnu borbu za sezonsku bronzu Rikli vodi sa Norbertom Nađom, koji je današnji trening završio na devetom mestu, samo 2 stotinke iza Švajcarca.

Najbolji krug u klasi S1600 vlasništvo je Tomaša Korenija, iza kojeg su se poređali Kevin Hilgenefel i Niklas Makšin.

Atmosfera u Imoli prilično je napeta, kada su u pitanju glavni pretendenti na evropski kup, Rikli i Krenek motorsport. Ulog je ipak evropski kup, ali ne možemo da ne istaknemo razliku u pristupu dveju ekipa: dok nam je Fulin otvoreno kazao šta je problem s njegovim autom, Švajcarci su ostali potpuno zakopčani kada smo ih pitali koja je tečnost isticala iz Rihardove i Riklijeve “honde”. A iz obe je lilo kao iz česme…

stefanovski-leinIzmeđu garaža arhirivala nalazi se boks srpskog Lein rejsinga. Tu nije ništa manje ozbiljno, ali je presija daleko manja, a vidno zadovoljstvo na licima svih učesnika u poduhvatu logično je posle plasmana koji je Idže ostvario. Njegovi utisci zvučali su podjednako ohrabrujuće. Odmah po izlasku iz kokpita, dvostruki prvak Evrope ocenio je prethodni (DSG) i sadašnji “seat” (TCR specifikacija – sekvencijalni menjač), rekavši da su neuporedivi i da automobil u kojem se ovog vikenda trka vozi bez ikakvog napora.

Napor Stefanovskog i Lein rejsinga u Imoli podržavaju ne samo Idžeova porodica, već i Dejan Bulatović, bivši vozač novosadske ekipe, kao i Nikola Miljković, aktuelni prvak Evrope na brdu, momak koji već dugo vreba priliku da uđe u turing trke.

Drugi ETCC test vozi se u 18:20 sati.

etcc-test-1-rezultat