ETCC trening: Karamišev ponovo najbrži, Vesnić prvi u klasi

Na ETCC treningu, poslednjoj sesiji pre današnjih kvalifikacija, najbolje vreme ponovo je postigao Nikolaj Karamišev (1:28,504), i opet ispred kolege iz Kamposa, Igora Skuza. Vozači “kruza 1.6T” još jednom su završili u formacijskom poretku, a prvi pratilac u TC2T klasi i apsolutno i danas im je Mato Homola u BMW-u 320 TC. Od njega je Karamišev bio brži 0,294 sekunde, a Skuz mu beži samo 31 hiljaditinku.

U TC2 klasi – veoma zanimljiv rezultat. Milovan Mikica Vesnić postigao je najbrži krug (1:30,280) i ova sesija bila je prva koju je srpski vozač rešio u svoju korist otkako nastupa u Evropskom kupu turing automobila. Vesnić je sopstveni juče izvezeni najbrži krug na Salcburgringu poboljšao za preko pola sekunde i na današnjem treningu je za sobom ostavio Ajtača Bitera u turboprehranjivanom BMW-u, kao i rivale iz klase, vozače BMW-a tima Krenek motorsport, Petra Fulina i Mihala Matejovskog.

Ovaj rezultat pruža nadu da bi srpski automobilista u Austriji mogao da iskoristi kompenzacione težine svojih konkurenata i sopstvenu relativnu rasterećenost (Fulin +50kg, Matejovski +29, Vesnić +1kg balasta) i da na trećoj rundi ETC kupa osvoji ozbiljne bodove. Istini za volju, Mikičin automobil teži je nego što bi trebalo, pa su težinske razlike manje od mogućih, ali prilika je svejedno tu.

“Na ovoj sesiji nisam ulovio ničiju zavetrinu i nismo koristili nove gume. Meni je bilo lepo, zasad ide dobro i zadovoljan sam,” izjavio je Vesnić

Najbrži vozač kup klase na treningu bio je Aku Pelinen, dok je u klasi S1600 najbolje vreme zabeležila Ulrike Kraft.

Vremena najbržih po klasama:
TC2T: Nikolaj Karamišev 1:28,504
TC2: Milovan Vesnić 1:30:280
Monomarka: Aku Pelinen 1:31,112
S1600: Ulrike Kraft 1:40,806